Σύσκεψη ετοιμότητας του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού Τομέα Αθηνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - newskamatero

Breaking

Σύσκεψη ετοιμότητας του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού Τομέα Αθηνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

«Κρίσιμος παράγοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των φορέων στην εκτέλεση των δράσεων πρόληψης και καταστολής» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) που συγκάλεσε σήμερα στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής στον Χολαργό.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου κατά την οποία, όπως σημειώθηκε, δεν υπήρξαν «σημαντικά συμβάντα».
Αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών η κ. Κυπριανίδου τόνισε ότι: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και την ευθύνη για την αντιμετώπιση τους, ρόλο στον οποίο συνδράμει η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, διαθέτοντας μηχανήματα ή υδροφόρα οχήματα από το μητρώο εργοληπτών που έχει καταρτιστεί.
Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργου και Υποδομών της, προχωρά στους σχετικούς καθαρισμούς σε δρόμους αρμοδιότητάς της. Σημείωσε ότι «από μόνη της δεν αρκεί» η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση, δασικές εκτάσεις και άλλες ευαίσθητες περιοχές στην οποία οι αντιπεριφερειάρχες θα εξουσιοδοτηθούν να προχωρήσουν, όταν σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της ΓΓΠΠ θα έχουν δείκτη 4 ή 5. Επισήμανε ότι ταυτόχρονα απαιτείται ενημέρωση των πολιτών και φύλαξη – επιτήρηση ορισμένων κομβικών σημείων από την αστυνομία, τους δήμους και τις εθελοντικές ομάδες»
Επίσης η κ. Κυπριανίδου τόνισε την ανάγκη της άμεσης παραχώρησης των εθελοντικών ομάδων που ανήκουν στο μητρώο της ΓΓΠΠ στο Πυροσβεστικό Σώμα για θέματα που άπτονται των επιχειρησιακών δράσεων στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, καθώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός αντιμετώπισης τους ανήκει στο Π.Σ.
Στη συνεδρίαση του οργάνου τοποθετήθηκαν επίσης ο νέος διοικητής της διοίκησης Π.Υ. Αττικής Αχιλλέας Τζουβάρας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι των δήμων, του Δασαρχείου Πεντέλης, της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών και των πυροσβεστικών σταθμών, των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αθηνών, ΒΑ και ΝΑ Αττικής, της Τροχαίας, των εθελοντικών ομάδων και άλλων ενώ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, αναφέρθηκε στα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.