10.000 συνταξιούχοι δεν πήραν την 13η σύνταξη - newskamatero

Breaking

10.000 συνταξιούχοι δεν πήραν την 13η σύνταξη



  • Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / 
Απίστευτη ταλαιπωρία για 10.000 συνταξιούχους που έχασαν την πολυδιαφημισμένη 13ης σύνταξη και ακόμα τρέχουν και παλεύουν, με αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις μήπως και την πάρουν. Πρόκειται για το οικονομικό βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, από το πρωτογενές πλεόνασμα του περσινού προϋπολογισμού και περιέργως έφτασε μέχρι και... την τσέπη πολιτικών και βουλευτών!
Η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.
Μεταξύ αυτών και βουλευτές που την εισέπραξαν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το γεγονός ότι πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι την έχασαν για τεχνικές λεπτομέρειες.
Οι περιβόητες λίστες
Καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) ετοιμάζονται λίστες με «επίδοξους» δικαιούχους, οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν την παραπάνω οικονομική ενίσχυση, από λάθος ή από ατυχία. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς σε τακτά χρονικά διαστήματα «παίρνουν σβάρνα» τα υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) της περιοχής τους, ενώ άλλοι φτάνουν μέχρι την… πόρτα του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου 29, χωρίς όμως ακόμα να έχει υπάρξει θετική κατάληξη στην ταλαιπωρία τους.
Οι λίστες που ετοιμάζονται από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καταλήγουν στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, αλλά λύση ακόμα δεν έχει δοθεί. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο επίλυσής του. Αρκούνται στο να συγκεντρώνουν τις λίστες με τους δικαιούχους και να μεταφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών, το αίτημα για να δοθεί η ανάλογη οικονομική ενίσχυση και σε αυτούς.
Οι περισσότερες περιπτώσεις συνταξιούχων που βρέθηκε ότι έχασαν το συγκεκριμένο επίδομα, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να το έχουν λάβει, είναι ανάπηροι.
Η αιτία της αστοχίας του συστήματος που δεν «είδε» τους συγκεκριμένους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα να χάσουν μια τόσο σημαντική για τους ίδιους, οικονομική ενίσχυση, οφείλεται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ανάπηροι οι οποίοι έπρεπε να περάσουν από επανέλεγχο μέσω ΚΕΠΑ, βρέθηκαν εκτός επιδότησης, εάν η διαδικασία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.