Κάθειρξη 13 ετών με αναστολή στον Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου - newskamatero

Breaking

Κάθειρξη 13 ετών με αναστολή στον Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

Αυλαία έπεσε στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το Νοέμβριο του 2014, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κρίνει ομόφωνα ένοχους τους τρεις φερόμενους ως βασικούς πρωταγωνιστές μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος.
Το Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του μετά από πολύωρη διάσκεψη και απόντων των κατηγορουμένων από τη δικαστική αίθουσα, κρίνοντας ομόφωνα πως η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός πληρωμένου συμβολαίου θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.
Συγκεκριμένα το ΜΟΔ καταδίκασε τον Dulce Olti, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας από κοινού και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών.
Στον δεύτερο Αλβανό κατηγορούμενο, Bako Alrber, ο οποίος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της διακεκριμένης ληστείας με υποπολυβόλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Οι ποινές των δύο κατηγορουμένων θα εκτελεστούν άμεσα καθως το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Μετά την έκτιση της ποινής οι δυο κατηγορούμενοι θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.
Οι δυο Αλβανοί , οι οποίοι φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά την έκτιση της ποινής τους θα απελαθούν ενώ σύμφωνα με την δικαστική απόφαση δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα μας για 10 έτη.
Οι δικαστές επέβαλαν στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, κάθειρξη 13 ετών καθώς τον έκριναν ένοχο για ηθική αυτουργία στην απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου. Το δικαστήριο χορήγησε στον κατηγορούμενο αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.