ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει επιβολή δασμών 60 δισ. δολαρίων σε προϊόντα τεχνολογίας από την Κίνα - newskamatero

Breaking

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει επιβολή δασμών 60 δισ. δολαρίων σε προϊόντα τεχνολογίας από την Κίνα

Η κυβέρνηση του Αμερικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να επιβάλλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα που θα στοχεύουν τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, δήλωσε την Τρίτη (13/3) μια πηγή που έχει συζητήσει το ζήτημα με το Λευκό Οίκο.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα αναμένονται «στο άμεσο μέλλον», προσθέτοντας αυτοί ενδέχεται να αφορούν περισσότερα από 100 προϊόντα, αλλά ο τελικός αριθμός δεν είναι γνωστός.
Το Politico ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τραμπ απέρριψε προτάσεις για επιβολή δασμών συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές.
Η Κίνα διαθέτει ένα εμπορικό πλεόνασμα 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και όταν ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουάσιγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση του άσκησε πιέσεις για να βρει έναν τρόπο μείωσης αυτού του ποσού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τον Νοέμβριο στο Πεκίνο, ο Τραμπ κατήγγειλε την ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα, την οποία χαρακτήρισε άδικη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.