Γερμανία: Πρωθυπουργός κρατιδίου απειλείται επειδή εξέφρασε υποστήριξη στους Κούρδους - newskamatero

Breaking

Γερμανία: Πρωθυπουργός κρατιδίου απειλείται επειδή εξέφρασε υποστήριξη στους Κούρδους

Με καταιγισμό ύβρεων και απειλών, ακόμη και κατά της ζωής του, βρέθηκε αντιμέτωπος στο διαδίκτυο ο κρατιδιακός πρωθυπουργός της Θουριγγίας, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή του στους Κούρδουςπου πολεμούν εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στην Αφρίν της Συρίας.

Η Αφρίν βρίσκεται το τρέχον διάστημα στο στόχαστρο τουρκικών στρατευμάτων και σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα. Στόχος της επιχείρησης είναι να εκδιωχθούν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση, από περιοχές της βόρειας Συρίας που γειτονεύουν με την Τουρκία. Η δύναμη αυτή υπήρξε αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS στη συριακή επικράτεια, αλλά η Άγκυρα τη θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, τον συριακό βραχίονα των κούρδων αυτονομιστών που πολεμούν για ανεξαρτησία στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980.
Η καταιγίδα φραστικών επιθέσεων και απειλών εναντίον του Μπόντο Ράμελο, του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Θουριγγίας, άρχισε όταν επικρότησε ένα μήνυμα στο Twitter που αναρτήθηκε από την Τζάνσου Έζντεμιρ, μια πολιτικό που υποστηρίζει τους Κούρδους. Ο Ράμελο σε άλλες αναρτήσεις του προέτρεψε σε «αλληλεγγύη» στην Αφρίν, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa). 
Ανάμεσα στις απειλές που δέχθηκε ο κρατιδιακός πρωθυπουργός ήταν φράσεις όπως «υπάρχει ακόμα χώρος στα φέρετρα» ή διαβεβαιώσεις ότι θα πεθάνει από μια σφαίρα στο κεφάλι, είπε ο ίδιος στο πρακτορείο. 
Στα απειλητικά μηνύματα συμπεριλαμβάνονταν αλλοιωμένες φωτογραφίες της συζύγου του.
Οι προσβολές και οι απειλές προήλθαν από χρήστες τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Τουρκία,πρόσθεσε ο Ράμελο.
Ο πολιτικός κατήγγειλε τα απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα στη διεύθυνση του Twitter και οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο.
Σημειώνεται πως στη Γερμανία ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Πολλοί άλλοι ανήκουν στην κουρδική μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.