Βέροια: Δρόμος πήρε το όνομα του δολοφονημένου Χαράλαμπου Αμανατίδη - newskamatero

Breaking

Βέροια: Δρόμος πήρε το όνομα του δολοφονημένου Χαράλαμπου Αμανατίδη

Ο ειδικός φρουρός δολοφονήθηκε την τελευταία μέρα του 2004, ενώ φρουρούσε ως σκοπός την κατοικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Ειδικό Φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη, που δολοφονήθηκε την τελευταία ημέρα του 2004 ενώ φρουρούσε ως σκοπός την κατοικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, το όνομά του δόθηκε στην οδό μπροστά από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βέροια.


Στην τελετή που έγινε την Παρασκευή για τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας για την ονοματοθεσία της οδού, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βέροιας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και της Σχολής, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία της μητέρας του αδικοχαμένου Ειδικού Φρουρού που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς και ήταν 32 χρόνων όταν έφυγε από τη ζωή.

Η άγρια δολοφονία, που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και 14 χρόνια, είχε αποδοθεί σε τρομοκρατική ενέργεια με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ήταν 31 Δεκεμβρίου του 2004, όταν ο Χαράλαμπος Αμανατίδης βρέθηκε νεκρός με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στο φυλάκιο της σκοπιάς, έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανίας ,στην Κηφισιά. Στο δεξί του χέρι κρατούσε το ατομικό του πιστόλι που δεν είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει, ενώ οι δολοφόνοι είχαν κλέψει το ημιαυτόματο όπλο του.
Οι εκτελεστές ήταν δυο, καθώς στο σώμα του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν τρεις βολίδες από πιστόλι διαμετρήματος των 9 mm Parabellum και άλλες δύο από περίστροφο 38 Special ή 357 Magnum. Μάλιστα, «γάζωσαν» τον άτυχο 32χρονο πυροβολώντας συνολικά δέκα φορές με το πρώτο όπλο και πέντε με το δεύτερο, όπως προκύπτει από τους κάλυκες και τις βολίδες που βρέθηκαν στον χώρο. Ωστόσο, κανένα από τα δυο όπλα δεν ταυτίστηκε με άλλες τρομοκρατικές ή ποινικές επιθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.