Wall: Πτώση για τον Dow - Παρατείνονται οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο - newskamatero

Breaking

Wall: Πτώση για τον Dow - Παρατείνονται οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο

Ο Nasdaq κατέγραψε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και ρεκόρ κλεισίματος με την Apple να ανακτά τις απώλειες της διόρθωσης που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα

Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για έναν πιθανό εμπορικό μετά την επιβολή δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.


Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,62% στις 25.178 μονάδες, o S&P 500 -0,13% στις 2.783 μονάδες και ο Nasdaq +0,36% στις 7.588 μονάδες.

Ο δείκτης των 30 μετοχών υποχώρησε 156 μονάδες με τις Boeing, Caterpillar και United Technologies να υποχωρούν αντίστοιχα 2,92%, 2,37% και 1,92%. Νωρίτερα, ο Dow κατέγραψε άνοδο άνω των 100 μονάδων με τις μετοχές της Apple και της Goldman Sachs να σημειώνουν ρεκόρ. 
«Μεγαλώνει η ανησυχία ότι ένα λάθος στην πολιτική εμπορίου θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλο όσο ένα λάθος στη νομισματική πολιτική» ανέφερε ο Art Hogan της B. Riley FBR.

Υποχώρηση και για τον S&P 500 με τον βιομηχανικό κλάδο να καταγράφει πτώση 1,2%. Ο Nasdaq κατέγραψε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και ρεκόρ κλεισίματος με την Apple να ανακτά τις απώλειες της διόρθωσης που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Ρεκόρ κατέγραψε και η Amazon βοηθώντας στην αύξηση των κερδών.

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι τα εταιρικά κέρδη», δήλωσε ο Greg Powell, CEO της Fi-Plan Partners. «Αυτό οδηγεί την αγορά» πρόσθεσε. Επίσης, σημείωσε ότι οι επενδυτές πρέπει να αναμένουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα, αν και ο ίδιος  βλέπει περαιτέρω κέρδη να έρχονται.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι την επόμενη εβδομάδα, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην πρώτη από τις τρεις συνολικά φέτος αυξήσεις των επιτοκίων της. Επίσης, οι επενδυτές περιμένουν αύριο τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.