ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Από την άλλη Δευτέρα, η ρύθμιση των 120 δόσεων για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.. - newskamatero

Breaking

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Από την άλλη Δευτέρα, η ρύθμιση των 120 δόσεων για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς..

Την επόμενη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ανοίγει και για τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η ένταξη θα γίνει σε δύο δόσεις :

– στις 16 Απριλίου η πλατφόρμα ανοίγει για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες του πρ. ΕΤΑΑ

– εντός του Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα και για τους αγρότες του πρ. ΟΓΑ για την ορθή απεικόνιση των τελικών οφειλών τους

Οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ.

Στη ρύθμιση εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν έχουν την πτωχευτική ικανότητα.

Επίσης εντάσσονται οι αγρότες, φυσικά πρόσωπα οι οποίοι δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία (καθώς απαλλάσσονται από την τήρηση βάσει σχετικής νομοθεσίας) εφόσον δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, έχουν κάνει έναρξη εργασιών και αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι αγρότες που είναι υποχρεωμένοι σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων εντάσσονται εάν είναι φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα. Συνεπώς εφόσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις ένταξης μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ύψους έως 50.000 ευρώ προς το Δημόσιο, καθώς και έως 50.000 ευρώ προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.