Διπλό φονικό στην Κύπρο: Εξέτασαν τον 15χρονο οι τρεις ιατροδικαστές - newskamatero

Breaking

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Εξέτασαν τον 15χρονο οι τρεις ιατροδικαστές

Καθοριστική θεωρείται η σημερινή μέρα όσον αφορά στις προσπάθειες εξιχνίασης της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, στο σπίτι τους, ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ανακριτών και ακολούθως θα ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος χθες εξετάστηκε από ιατροδικαστές.
Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις για κάποια κενά που διαπιστώθηκαν, είτε από τους ανακριτές είτε από ιατροδικαστές, τόσο κατά τη νεκροψία όσο και κατά την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.
Εξελίξεις  σημειώθηκαν και χθες στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο 15χρονος, που είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με θύματα τους θετούς του γονείς, υποβλήθηκε χθες το απόγευμα σε ιατροδικαστική εξέταση από τρεις ιατροδικαστές, στην παρουσία ψυχολόγου, συγγενικού του προσώπου και δικηγόρου της οικογένειας.
Η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε από την Ελληνίδα καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου και την Ελένη Αντωνίου, οι οποίες αμφότερες εκπροσωπούν τη Δημοκρατία, καθώς και τον Μάριο Ματσάκη που εκπροσωπεί την οικογένεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είχε εξεταστεί ιατροδικαστικά και τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία, όμως τα όποια ευρήματα δεν έγιναν γνωστά καθώς αποτελούν μέρος του ανακριτικού έργου. Κατόπιν της εξέτασης, η κ. Σπηλιοπούλου ζήτησε χρόνο 1-2 ημερών ώστε να υποβάλει την έκθεσή της.

Επιβεβαίωση από Ματσάκη

Την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ο κ. Ματσάκης με δηλώσεις στην τηλεόραση του ΡΙΚ και το Sigma Live, παραπονούμενος μάλιστα ότι είχε ζητήσει να διενεργήσει και αυτοψία στη σκηνή αλλά δεν του επιτράπηκε. Σήμερα (χθες), όπως είπε, επανήλθε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου. Σε σχέση με τυχόν ευρήματα, δεν θέλησε να προβεί σε κάποια τοποθέτηση.
Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε αναφέρει ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό. Όταν κατάφερε να διαφύγει, μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο, ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην Αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του είχε αφαιρεθεί όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος.
Πηγή: politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.