Άφαντοι οι δολοφόνοι του 19χρονου στο Μαρούσι – Διέφυγαν στην Αλβανία - newskamatero

Breaking

Άφαντοι οι δολοφόνοι του 19χρονου στο Μαρούσι – Διέφυγαν στην Αλβανία


Με λεπτομέρεια περιγράφουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τι προηγήθηκε της δολοφονίας του 19χρονου στο Μαρούσι και την αιτία της, που ουσιαστικά ήταν μηδαμινή και κρυβόταν πίσω από μια αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

«Ο Θωμάς είχε δώσει ένα “χαρτζιλίκι” 170 ευρώ στον 23χρονο Αλβανό για την αγορά μικροποσοτήτων χασίς. Ποτέ όμως δεν παρέλαβε αυτά τα ναρκωτικά. Τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου, ενώ βρισκόταν με την παρέα του στην πλ. Ηρώων στο Μαρούσι, επικοινώνησε μαζί του σε έντονο έως και υβριστικό ύφος προκειμένου να του φέρει τα ναρκωτικά που είχε πληρώσει και δεν είχε γίνει η παράδοσή τους. Ο τηλεφωνικός διαπληκτισμός κατέληξε στην απειλητική αναφορά του 23χρονου Αλβανού, πως έρχεται να τον συναντήσει και να του ζητήσει το λόγο για τις ύβρεις προς το πρόσωπό του και να λύσουν τις διαφορές τους».
Από αυτή την επικοινωνία και τις αναγνωρίσεις από τους φίλους του θύματος, οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτοποίηση του 23χρονου δράστη και των δύο αδελφών ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι όμως φρόντισαν τις επόμενες ώρες να διαφύγουν στην Αλβανία. Ο 23χρονος δολοφόνος φρόντισε πριν φύγει παράνομα στη χώρα του να σβήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να απενεργοποιήσει τα προφίλ του στο facebook και τα υπόλοιπα social media για να καθυστερήσει τον εντοπισμό του.
Η αναζήτηση του 23χρονου συνεχίστηκε χωρίς αποτέλεσμα, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν κάποια ξαφνικά ταξίδια μελών της οικογένειάς του στην Αλβανία, κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση πως και εκείνος πέρασε παράνομα τα σύνορα και βρέθηκε στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν ο 23χρονος έφθασε στην πλ. Ηρώων με τους δύο συνεργούς του, αρχικά είχε έντονη λογομαχία με τον 19χρονο και λίγο αργότερα έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντας θανάσιμα το θύμα στο θώρακα, ενώ με το ίδιο μαχαίρι επιχείρησε να χτυπήσει δύο φίλους του που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Ο 33χρονος συνεργός του δράστη επιχείρησε και εκείνος με μαχαίρι να τραυματίσει έναν ακόμη φίλο του θύματος. Οι δράστες, εκτός από την ανθρωποκτονία του 19χρονου, κατηγορούνται επίσης για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των τριών φίλων του θύματος. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, έχουν απασχολήσει -κατά περίπτωση- στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και λοιπά αδικήματα.
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, καταγγέλλει πως παρότι τα στοιχεία του δράστη και των συνεργών του ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, οι δύο τελευταία κατόρθωσαν να φύγουν με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς. Στο μεταξύ, η οικογένεια του θύματος εμφανίζεται αγανακτισμένη με την αστυνομική εκδοχή πως δήθεν αιτία του εγκλήματος ήταν η προμήθεια ναρκωτικών και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.