Κότσι: Απαλλαχθείτε σε 20 λεπτά και περπατήστε χωρίς πόνο - newskamatero

Breaking

Κότσι: Απαλλαχθείτε σε 20 λεπτά και περπατήστε χωρίς πόνο

Αν και οι περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να διορθώσουν το κότσι για αισθητικούς λόγους, η αλήθεια είναι ότι η αποκατάστασή του είναι επιβεβλημένη κυρίως για ιατρικούς λόγους.
Η παραμόρφωση που δημιουργεί το κότσι στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού και οι εξελκώσεις, δυσκολεύουν ιδιαίτερα τη βάδιση καταπονώντας έτσι συνολικά τις αρθρώσεις σας. Όμως, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες από 120 διαφορετικές τεχνικές για την αποκατάστασή του προβλήματος ελάχιστες γυναίκες αποφασίζουν να χειρουργηθούν με το φόβο ότι ο μετεγχειρητικός πόνος θα είναι έντονος. Με τις σημερινές τεχνικές όμως αυτό δεν ισχύει.
Τι προκαλεί το κότσι στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών;
Το 70% των ασθενών που χειρουργούνται από κότσι έχουν οικογενειακό ιστορικό αν και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η νόσος που προκαλεί το κότσι θεωρείται επίκτητη και όχι συγγενής. Η ασθένεια είναι μάλλον «γυναικεία υπόθεση», αφού τα κομψά ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενοχοποιούνται ως αιτία πρόκλησης κι επιδείνωσης της συγκεκριμένης παραμόρφωσης. Τα ποσοστά άλλωστε μιλούν από μόνα τους αφού η αναλογία γυναικών- ανδρών είναι 9 προς 1. Άλλες αιτίες της νόσου είναι οι αυτοάνοσες παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), οι νευρογενείς διαταραχές, η ανισορροπία της εμβιομηχανικής του ποδιού κ.ά. Πρόκειται για μια σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης (μεταταρσοφαλαγγικής) του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η παραμόρφωση αυτή δημιουργεί βλαισότητα και στροφή του μεγάλου δακτύλου, ως προς τον άξονά του.
Συγκεκριμένα στο εσωτερικό τμήμα της άρθρωσης αυτής, δημιουργείται μία προπέτεια (κάλος). Η φυσική εξέλιξη της νόσου είναι η παρέκκλιση του μεγάλου δακτύλου προς το δεύτερο ή και τρίτο δάχτυλο, τα οποία παραμορφώνονται με σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία ή εφίππευση πάνω στο μεγάλο δάχτυλο. Επίσης δημιουργούνται κάλοι στα δάχτυλα αυτά.
Οι επεμβάσεις σήμερα γίνονται ανώδυνα!
Ο μοναδικός τρόπος για να εξαφανιστεί το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών!
Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός η οποία εφαρμόζεται με ευκολία, στο πλαίσιο της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής τόσο στο κότσι όσο και σε όλες τις παραμορφώσεις του ποδιού.
Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Δημάκη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, σε ελάχιστο χρόνο πλέον πετυχαίνουμε οριστική λύση, χωρίς πόνο, στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού και συγκεκριμένα στο κότσι. Με τη νέα αυτή τεχνική δε χρειάζεται καν να γίνει εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο (ODC). Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, με αποκλεισμό των νεύρων του ποδιού (ankle block-υπερσφύριος αναισθησία), χωρίς ίσχαιμη περίδεση, όπου η χρήση της αυξάνει την πιθανότητα θρομβοεμβολικής νόσου και με τομές (οπές) που δεν ξεπερνούν τα 2-3 χιλιοστά. Μέσω των οπών αυτών, οδηγούνται μικρά εργαλεία με τα οποία γίνονται διορθωτικές οστεοτομίες, αφαιρέσεις εξοστώσεων, διατομές τενόντων (καμπτήρων – εκτεινόντων), θυλακοτομές, αρθροτομές κ.α.), υπό ακτινοσκόπηση (CARM).
Στην όλη διαδικασία χρησιμοποιούμε ειδικό μηχάνημα και ειδικά μικρά εργαλεία, τα οποία δεν κακοποιούν τους μαλακούς ιστούς, τα ευγενή αγγεία και τα νεύρα. Η εφαρμογή αυτής της ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου επιβάλλεται να γίνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς καλά εξοικειωμένους με αυτή την χειρουργική τεχνική.
Τι προσφέρει στις ασθενείς το διαδερμικό χειρουργείο;
Η χειρουργική αποκατάσταση με τη χρήση της διαδερμικής μικροχειρουργικής τεχνικής, εξασφαλίζει μεγάλη επιτυχία και μια σειρά από πλεονεκτήματα:
• Γίνεται με τοπική αναισθησία (block). 
• Διαρκεί 20 λεπτά. Είναι ανώδυνη μέθοδος.
 
• Δεν μένουν ουλές. Η νοσηλεία διαρκεί λίγες ώρες.
 
• Δεν τοποθετείται γυψονάρθηκας.
 
• Ο ασθενής επιστρέφει πολύ πιο γρήγορα στις δραστηριότητές του.
 
• Η μετεγχειρητική περίοδος είναι ανώδυνη.
 
• Η φόρτιση του χειρουργημένου ποδιού είναι πλήρης και άμεση.
Και τέλος, στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από τρεις εβδομάδες, ο ασθενής μπορεί να φορέσει αθλητικό παπούτσι και να επανέλθει σταδιακά στις συνηθισμένες του δραστηριότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Δημάκη, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Εξειδικευμένος στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές των κάτω άκρων, τηλ. 6945 797 797 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.advancedorthopedics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.