Aνάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο - newskamatero

Breaking

Aνάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Περίπου είκοσι άτομα, που φορούσαν κουκούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οδό Ριανκούρ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν φέϊγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Επίσης, προχθές το βράδυ, άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου κτιρίου στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, συμβολαιογραφείο, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.
Tην ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανάρτησή της στο indymedia η ομάδα «Ατομικοί τρομοκράτες», ως «μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης», όπως λέει, «σε αυτούς που καταδικάστηκαν στις 26 Μαρτίου από το εφετείο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση-ανάληψης ευθύνης
Το βράδυ του Σαββάτου 31 Μαρτίου, δεκάδες αναρχικοί/ες κατευθυνθήκαμε στο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ, σπάζοντας τζαμαρίες του κτηρίου, συγχρόνως αρκετά μπουκάλια με χρώμα φρόντισαν τη «διακόσμηση» της πρόσοψής του ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια γύρω από το κτήριο.
Αυτό ήταν μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στους συντρόφους μας οι οποίοι στις 26 Μαρτίου καταδικάστηκαν από το εφετείο που αφορούσε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα (ληστείες, εμπρησμοί κλπ). Σε αυτό βρίσκονταν κατηγορούμενοι οι αναρχικοί Ν. Ρωμανός, Α. Ντάλιος, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος.
Ένα εφετείο που ήρθε να επιβεβαιώσει στο ακέραιο το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόεδρο τον Κ. Γκανιάτσο, όπου προκειμένου να επιβάλει στους συντρόφους μας εξοντωτικές ποινές (ο Ντάλιος καταδικάστηκε σε 27 χρόνια, ο Ρωμανός σε 18 χρόνια , ο Πολίτης σε 12 χρόνια και 2 μήνες, ο Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια και ο Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια) προχώρησε σε μια σειρά από νομικίστικες καινοτομίες χρησιμοποιώντας σαν όχημα την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “για να είναι κάποιος τρομοκράτης, δεν είναι απαραίτητο να εντάσσεται σε οργάνωση”. Ενισχύοντας αυτό επινόησαν και συγκεκριμένη ορολογία για να το περιγράψουν χαρακτηρίζοντας τους συντρόφους μας ως “ατομικούς τρομοκράτες”.
Στο εν λόγω εφετείο με πρόεδρο την Αναστασία Μουζάκη και εισαγγελέα την Σοφία Αποστολάκη. Η έδρα προχώρησε ακόμη παραπέρα, θέλοντας να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Απροκάλυπτα υιοθέτησε την άποψη ότι “μια πράξη έχει διαφορετική ποινική βαρύτητα αν αυτή έχει τελεστεί από αναρχικό”. Έτσι η αναρχική ταυτότητα αποτελεί από μόνη της επιβαρυντικό στοιχείο, λειτουργώντας ως ένα νέο ιδιώνυμο.
Δημιουργείται ένα δεδικασμένο με πολύ σοβαρές συνέπειες από δω και εμπρός. Σε όποια υπόθεση θα υπάρχει αδυναμία ένταξης των συντρόφων μας σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, θα χαρακτηρίζονται οι πράξεις τους ως «τρομοκρατικές», και οι ίδιοι «ατομικοί τρομοκράτες», αφού θα αρκεί η αναρχική πολιτική ταυτότητα για κάτι τέτοιο.
Το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει το κράτος μέσα από αυτές τις δίκες είναι σαφές και με πολλαπλούς αποδέκτες. Από τη μία οποιαδήποτε αναρχική πρακτική που ξεφεύγει από τα όρια της αστικής νομιμότητας θα αντιμετωπίζεται με την μέγιστη κατασταλτική- ποινική επίθεση του κράτους και συγχρόνως θέλει να λειτουργήσει αποτρεπτικά- εκφοβιστικά  για όποιον/α σκέφτεται να δράσει σε μία τέτοια κατεύθυνση.
Αυτή την επίθεση ενάντια στον εσωτερικό εχθρό έχουν αναλάβει να την φέρουν εις πέρας μια σειρά πρόθυμων εντεταλμένων δικαστικών που προέρχονται από «ειδική λίστα» και ένα από τα κριτήρια επιλογής τους είναι το κατά πόσο είναι «συνεργάσιμοι» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την “αντιτρομοκρατική”.
Κύριο όχημα σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιούν την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία που τους παρέχει το πλαίσιο για την αναβάθμιση της ποινικής καταστολής απέναντι σε ένα σύνολο πολιτικών δραστηριοτήτων, τέτοιων που δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια της αστικής νομιμότητας.
Το κίνημα αλληλεγγύης και το σύνολο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου θα απαντήσει με όλα τα μέσα, ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στις προαναφερθείσες μεθοδεύσεις. Είμαστε ο εσωτερικός εχθρός που μάχεται το κράτος και το κεφάλαιο, κανένα μέσο σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι “παράνομο”, καμιά κατασταλτική μεθόδευση δεν θα μας αποτρέψει από τον δρόμο του αγώνα.
 «Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι καταδίκες του κράτους και των εντεταλμένων υπηρετών του ούτε μας λυγίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν ούτε εμάς ούτε τους συντρόφους που αγωνίζονται για την κοινή μας υπόθεση. Η αναρχία στην καρδιά μας θα συνεχίσει να καίει μέχρι να κάψει και τα τελευταία υπολείμματα αυτού του γερασμένου κόσμου που γεννάει όλη εκείνη την τεχνοκρατικά δημιουργημένη ασχήμια που καλύπτει κάθε εκατοστό αυτού του πλανήτη. Μέχρι εκείνη την όμορφη μέρα όπου ελεύθεροι και αιχμάλωτοι σύντροφοι θα έχουμε το χαμόγελο της ικανοποίησης για την δικαιοπραξία του αγώνα μας αποτυπωμένο σε κάθε μας χειρονομία, ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κόντρα στους αρχιτέκτονες όλων των μικρών και μεγάλων πραξικοπημάτων πάνω στις ζωές μας.»
Φυλακές Κορυδαλλού – 27/3/2018
Νίκος Ρωμανός
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ
ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

«Ατομικοί τρομοκράτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.