Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία: Ελπίζουμε να επιστρέψουν γρήγορα οι Έλληνες στρατιωτικοί - newskamatero

Breaking

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία: Ελπίζουμε να επιστρέψουν γρήγορα οι Έλληνες στρατιωτικοί

«Υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο», δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής από την Τρίπολη

Τη γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ομιλία του στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «στηρίζει την προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού» για την επίλυση του θέματος μέσω του διαλόγου και τόνισε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα που έχει προκύψει για την Ελλάδα.

«Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα. Και επλίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.