ΑΠΕΙΛΟΥΝ τον Τραμπ και τις ΗΠΑ οι Ιρανοί: «Θα το ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ εάν αποσυρθεί απ’ την ΠΥΡΗΝΙΚΗ συμφωνία»… - newskamatero

Breaking

ΑΠΕΙΛΟΥΝ τον Τραμπ και τις ΗΠΑ οι Ιρανοί: «Θα το ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ εάν αποσυρθεί απ’ την ΠΥΡΗΝΙΚΗ συμφωνία»…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα το μετανιώσει εάν αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani.

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον, οι οποίες είχαν αρθεί στο πλαίσιο του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) το 2015, θα επανέλθουν, εκτός και αν ο Τραμπ κάνει πίσω στις 12 Μαΐου.
Αυτή η ημερομηνία έχει οριστεί ως προθεσμία για τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να «διορθώσουν τις τρομερές ατέλειες» της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «προσπαθεί εδώ και 15 μήνες να σπάσει το JCPOA», δήλωσε ο Rouhani.
«Το Ιράν δεν θα παραβιάσει την πυρηνική συμφωνία, αλλά αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από τη συμφωνία, σίγουρα θα το μετανιώσουν. Η ανταπόκρισή μας θα είναι ισχυρότερη από ό, τι φαντάζονται και θα το δουν μέσα σε μια εβδομάδα «, ανέφερε ο Rouhani στην εθνική ημέρα της πυρηνικής τεχνολογίας.
«Θα παράγουμε όπλα που είναι απαραίτητα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας […] Αλλά δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας ενάντια στους γείτονές μας», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο Ιρανός ηγέτης.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.