Αυτό είναι το ΦΟΝΙΚΟ όπλο των Τούρκων εναντίον της Ελλάδος… (ΒΙΝΤΕΟ) - newskamatero

Breaking

Αυτό είναι το ΦΟΝΙΚΟ όπλο των Τούρκων εναντίον της Ελλάδος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη στιγμή που η Ελλάδα παρακαλάει τη Γαλλία να της νοικιάσει δύο φρεγάτες για το Αιγαίο, η Τουρκία φροντίζει να κατασκευάζει μόνη της όλα όσα χρειάζεται για την άμυνά της.

Αυτή τη φορά οι τούρκοι δημιουργούν ένα υποβρύχιο drone, το οποίο μοιάζει με σαλάχι, του οποίου στόχος θα είναι να προσκολλάει σε πλοία και να τα ανατινάζει.
Η εταιρεία Albayraklar Group ανέφερε πως το drone θα αναπτυχθεί σε δύο τύπους:
«Ο ένας από αυτούς θα ελέγχεται μέσω καλωδίου για αποστάσεις 200 έως 300 μέτρων και ο άλλος μέσω Η/Μ κυμάτων σε απόσταση έως και 1 χλμ. ενώ αναπτύσσουμε και ένα UAV μέσω του οποίου θα ελέγχεται για μεγαλύτερες αποστάσεις».
Εάν το πρόγραμμα αυτό αναπτυχθεί περαιτέρω η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό πρόσθετο διαρκή κίνδυνο στο Αιγαίο. Φυσικά οι Τούρκοι δεν αναπτύσσουν το σύστημα αυτό για τους ανατολικούς της γείτονες που δεν διαθέτουν θάλασσα, αλλά συγκεκριμένα για την Ελλάδα.
 
Άνθρωπος της τουρκικής εταιρίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Αρχικά θα αναπτύξουμε το σύστημα διαμορφώνοντας ένα δίκτυο υποβρύχιας παρακολούθησης εχθρικών υποβρυχίων και σκαφών επιφανείας αλλά μπορούμε να του βάλουμε και μια πολεμική κεφαλή ώστε να εισχωρεί χωρίς να εντοπίζεται κάτω από ένα σκάφος επιφανείας ή υποβρύχιο και να ανατινάσσεται, όπως μια νάρκη».
Αυτά έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας σύντομα, κι εμείς ακόμη ασχολούμαστε με… ενοικιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.