Ρύθμιση για διαγραφή οφειλών παράλληλα ασφαλισμένων εξήγγειλε ο Πετρόπουλος - newskamatero

Breaking

Ρύθμιση για διαγραφή οφειλών παράλληλα ασφαλισμένων εξήγγειλε ο Πετρόπουλος

Τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών ή απαλλαγής τους από πρόσθετες επιβαρύνσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί, πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (έως 31/12/2016), σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων, λόγω αμφισβήτησης υπαγωγής ή μη σε δεύτερο φορέα, δίνει νομοθετική διάταξη, που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Τη νομοθετική πρωτοβουλία προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
«Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς που αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί με οφειλές να τις διαγράψουν» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέροντας ως παράδειγμα τέτοιων αμφισβητούμενων οφειλών τις οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ.
Όπως είπε, «προωθούμε, τις επόμενες ημέρες, διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή, για να διαγραφούν οφειλές για διπλά χρεωμένους, διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την εισφορά τους, πχ για δημοσιογράφους με χρέη στον ΟΑΕΕ».
«Αυτό δείχνει και την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα, τα οποία παλαιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος. Παράλληλα, υπενθύμισε και άλλες θετικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, όπως «η αποδέσμευση της επαγγελματικής ιδιότητας από την υποχρέωση ασφάλισης. Με τη διάταξη αυτή, δώσαμε τη δυνατότητα στους επιστήμονες, που επειδή είχαν την ιδιότητα, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχουν έσοδα ...υπήρχαν χιλιάδες οφειλέτες τους οποίους κυνηγάει το σύστημα....Καταργήσαμε αυτήν την υποχρέωση. Αυτή ήταν δήμευση».
«Όλα τα βήματά μας είναι αποτέλεσμα επιτευγμάτων» υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. «Είχαμε πει ότι πρώτα θα στεριώσουμε τον ΕΦΚΑ να μπορεί να αναπτύσσει καλές λειτουργίες και να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά του. Και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νομοθετικές ρυθμίσεις για διορθώσεις» συμπλήρωσε κ. Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, πάντως, είναι αντίθετοι στην επαναφορά του παλαιού συστήματος για τις εισφορές.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.