Πώς θα δηλώσουν οι συνταξιούχοι τα ποσά επιστροφών από παράνομες κρατήσεις - newskamatero

Breaking

Πώς θα δηλώσουν οι συνταξιούχοι τα ποσά επιστροφών από παράνομες κρατήσεις




Διευκρινίσεις για το πώς θα δηλωθούν στο Ε1 από τους συνταξιούχους οι επιστροφές παράνομων κρατήσεων, αλλά και πως θα γίνει στο Ε3 η αναγραφή των υποκαταστημάτων των επιχειρήσεων, στα οποία δεν επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος έδωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Η ΑΑΔΕ παρέχει διευκολύνσεις στους συνταξιούχους για να δηλώσουν ποσά που παρακρατήθηκαν για τη μηνιαία εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2016 και τα οποία επεστράφησαν άτοκα στους δικαιούχους με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2017.
Τα στοιχεία για τα συγκεκριμένα ποσά απεστάλησαν μαζί με την κύρια σύνταξη στον κωδικό 23 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Τα ποσά αυτά, που απεστάλησαν από τους υπόχρεους φορείς με τον ανωτέρω κωδικό, συναθροίζονται με τα ποσά από κύριες συντάξεις του φορολογικού έτους 2017 και φορολογούνται στο έτος αυτό.
Το συνολικά συναθροιζόμενο ποσό εμφανίζεται προσυμπληρωμένο στους κωδικούς 303-304 του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.