Τσαβούσογλου: «Επικίνδυνο παιχνίδι» ο διχαστικός λόγος στην Ε.Ε. - newskamatero

Breaking

Τσαβούσογλου: «Επικίνδυνο παιχνίδι» ο διχαστικός λόγος στην Ε.Ε.

«Εμείς, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι πολιτικοί, έχουμε σημαντικές ευθύνες. Ένας από τους λόγους για την άνοδο του εξτρεμισμού στη Δυτική Ευρώπη ιδιαίτερα είναι ο διχαστικός λόγος που χρησιμοποιούν ορισμένοι πολιτικοί», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνεδρίαση για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της ειρήνης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Αυτή η προσέγγιση διχάζει τον κόσμο σε εθνικές και θρησκευτικές γραμμές. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τους πολιτικούς να απέχουν από δηλώσεις που δημιουργούν στερεότυπα κι είπε ότι όλοι θα πρέπει να μεταφέρουν θετικά και ενοποιητικά μηνύματα στον κόσμο. Και βρήκε αφορμή να εξαπολύσει επίθεση κατά των οπαδών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και του PKK: «Τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, η Αλ Κάιντα, το PKK, οι Κουρδικές πολιτοφυλακές YPG και η FETO [οργάνωση του Γκιουλέν] συνεχίζουν να στρατολογούν γυναίκες, παιδιά και νέους. Πρέπει να το σταματήσουμε και χρειαζόμαστε μια ολιστική προσέγγιση», είπε τονίζοντας ότι η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη θρησκεία ή κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.