«Έτσι με δηλητηρίασαν οι Ρώσοι»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας - newskamatero

Breaking

«Έτσι με δηλητηρίασαν οι Ρώσοι»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για το πως κατάφερε να επιβιώσει από τη δηλητηρίαση Ρώσων πρακτόρων περιγράφει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούστσενκο.


Ο Γιούστσενκο δηλητηριάστηκε το 2004 όταν είχε κατέβει στις εκλογές μαζί με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Παρόλο που από τη Ρωσία υποστήριζαν πως η αρρώστια του οφείλεται στην κακή διατροφή και στην κατανάλωση αλκοόλ, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ανίχνευσαν χημικές ουσίες στο αίμα του.
Πιστεύεται ότι κάποιος είχε βάλει νευροτοξικές ουσίες στο φαγητό που κατανάλωσε.
Περιγράφοντας το μαρτύριο που πέρασε, ο Γιούστσενκο που πλέον έχει παραμορφωμένο πρόσωπο και μερική παράλυση, διηγείται τη συνάντηση του ένα βράδυ με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας.
Μιλώντας στο BBC, είπε: «Όταν έφθασα σπίτι μου, φίλησα τη γυναίκα μου και το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι πως τα χείλη σου έχουν γεύση από μέταλλο. Μετά από δύο, τρεις μέρες πήγα στην Αυστρία πρήστηκε το κεφάλι μου και πονούσε όλο μου το σώμα. Τότε γέμισα παντού πληγές με πύον. Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως το ο νευροτοξικός παράγοντας εισήχθη στο ρύζι που είχα φάει εκείνο το βράδυ».
Ερωτηθείς για το αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρύβεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, ο Γιούστσενκο απαντά: «έχω απάντηση αλλά δεν μπορώ να την πω».

Ο Γιούστσενκο μετά τη δηλητηρίασή του

Παρόλο που έχουν περάσει 14 χρόνια, η υπόθεση δηλητηρίασης του Γιούστσενκο δεν έχει διαλευκανθεί.
Αφού αποκάλυψε τη δική του οδυνηρή εμπειρία δηλητηρίασης, ο Γιούσενκο μίλησε για την υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια.
«Με λυπεί το γεγονός ότι η Ευρώπη εθελοτυφλούσε για τόσα χρόνια και οι χώρες της είναι τόσο φιλικές προς τη Ρωσία» δηλώνει ο Γιούσενσκο.
«Καλώ την ενωμένη Ευρώπη να συνειδητοποιήσει επιτέλους πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον 21ο αιώνα είναι η Ρωσία», καταλήγει ο Γιούσενσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.