Συνελήφθη ιμάμης σε σκάφος με ελληνική σημαία, από τους Τούρκους – Για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν - newskamatero

Breaking

Συνελήφθη ιμάμης σε σκάφος με ελληνική σημαία, από τους Τούρκους – Για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Ένας ύποπτος για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν συνελήφθη σε πλοίο με ελληνική σημαία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλούνται τα τουρκικά Μέσα.
Ο 48χρονος Μουράτ Ελμάς, ιμάμης των «γκιουλενιστών» στη Σαμψούντα του Πόντου και δάσκαλος θρησκευτικών σε σχολεία του δικτύου Γκιουλέν, συνελήφθη με ακόμα πέντε υπόπτους, τη Δευτέρα σε σκάφος με ελληνική σημαία στο λιμάνι της Μαρμαρίδας (Μαρμαρίς), στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι συλληφθέντες σκόπευαν να διαφύγουν στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε τρία κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του ήταν εγκατεστημένη η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ByLock, η οποία επιτρέπει ώστε να γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες δίχως να παρακολουθούνται.
Για το τουρκικό καθεστώς το ByLock αποτελεί απόδειξη ότι όποιος το έχει «κατεβάσει» στο κινητό του είναι μέλος του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.