Ο Έλληνας που ανακάλυψε το γονίδιο του γιγαντισμού επίτιμος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ - newskamatero

Breaking

Ο Έλληνας που ανακάλυψε το γονίδιο του γιγαντισμού επίτιμος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα αναγορευτεί ο επικεφαλής ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD) των Ηνωμένων Πολιτειών Κωνσταντίνος Στρατάκης.
Η τελετή της βράβευσης θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ και είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κωνσταντίνος Στρατάκης υπενθύμισε πως ήταν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έκανε τα πρώτα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του βήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταφέρει να συμβάλλει από την θέση του επίτιμου διδάκτορα στην προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση της ακαδημαϊκής ιατρικής στην Ελλάδα.
«Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό που το παν/μιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) μου κάνει την τιμή να με ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα. Εκπροσωπώ μια γενιά επιστημόνων που όχι μόνο έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα στην Ελλάδα αλλά έκαναν και τα πρώτα επιστημονικά τους βήματα στη χώρα αυτή. Για μένα συγκεκριμένα το ΕΚΠΑ ήταν και είναι ο ακαδημαϊκός χώρος που με έκανε αυτό που είμαι, στήριξε τις πρώτες μου ερευνητικές προσπάθειες, και μου παρείχε εξαιρετικούς δασκάλους. Ευχαριστώ πολύ το ΕΚΠΑ για την τιμή αυτή και βέβαια εύχομαι ό,τι καλύτερο στους δασκάλους και εκπαιδευόμενους του ιδρύματος με ιστορία των 150 ετών και πλέον. Από τη θέση μου ως επίτιμος διδάκτωρ, ελπίζω να προσφέρω ό,τι μπορώ στην ακαδημαϊκή ιατρική της χώρας μου, στους συναδέλφους ερευνητές, και στους φοιτητές μας, καθώς και στους ασθενείς μας», ανέφερε ο κ. Στρατάκης στην δήλωση του.
O Κωνσταντίνος Στρατάκης είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ που ανακάλυψε το γονίδιο που σχετίζεται με τον γιγαντισμό, μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί την υπερβολική ανάπτυξη των παιδιών. Η ανακάλυψη αυτή άνοιξε νέους ορίζοντες στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αποβεί χρήσιμη και για την θεραπεία μιας σειράς άλλων ασθενειών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.