Το Λονδίνο ζητά εξηγήσεις από την Τεχεράνη μετά τη σύλληψη Βρετανο-ιρανού ακαδημαϊκού - newskamatero

Breaking

Το Λονδίνο ζητά εξηγήσεις από την Τεχεράνη μετά τη σύλληψη Βρετανο-ιρανού ακαδημαϊκού

Ο Αμπάς Ενταλάτ, καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών στο Emperial College του Λονδίνου, κρατείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ένας βρετανο-ιρανός ακαδημαϊκός συνελήφθη στο Ιράν από τους Φρουρούς της Επανάστασης στα μέσα Απριλίου, ανέφερε σήμερα το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν (CHRI), μιας οργάνωσης με έδρα την Νέα Υόρκη.

Ο Αμπάς Ενταλάτ, καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, ταξίδεψε στο Ιράν από το σπίτι του στο Λονδίνο σε άγνωστη ημερομηνία για ακαδημαϊκούς λόγους, σύμφωνα με το CHRI.

Τουλάχιστον άλλοι τρεις Βρετανο-ιρανοί πολίτες είναι γνωστό ότι τελούν υπό κράτηση στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Φορέιν Όφις ανακοίνωσε ότι επιζητά επειγόντως πληροφορίες από την Τεχεράνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν (CHRI) ανέφερε ότι ο Αμπάς Ενταλάτ, καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, συνελήφθη στα μέσα Απριλίου στο Ιράν και κρατείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

«Ζητάμε επειγόντως πληροφορίες από τις ιρανικές αρχές έπειτα από αναφορές για τη σύλληψη ενός πολίτη διπλής υπηκοότητας, βρετανικής και ιρανικής», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Φορέιν Όφις.

Πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μία περίεργη ιστορία, καθώς ο Ενταλάτ ήταν ο ιδρυτής της Οργάνωσης Campaign Against Sanctions and Military Intervention in Iran (Εκστρατεία κατά των Κυρώσεων και της Στρατιωτικής Παρέμβασης στο Ιράν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.