Ημέρες ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ! Στα Χανιά το ΑΦΘΑΡΤΟ χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής… - newskamatero

Breaking

Ημέρες ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ! Στα Χανιά το ΑΦΘΑΡΤΟ χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής…

Με τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, τα Χανιά υποδέχθηκαν σήμερα (23/4) με λαπρότητα, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων…

το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής. Το άφθαρτο χέρι, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους, έφτασε στην μονή (βρίσκεται στο Ακρωτήρι) με συνοδεία μοναχών από την Αγιορείτικη πολιτεία.
Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε υπό τους ήχους της καμπάνας του μοναστηριού ο μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου Δαμασκηνός, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης.
Στην τιμητική συνοδεία υπήρχαν και Κρητικοί με παραδοσιακές στολές. Στη μονή βρέθηκαν δεκάδες πιστοί για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τη μητρόπολη, θα πραγματοποιούνται παρακλήσεις ανά δύο ώρες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το άφθαρτο χέρι θα παραμείνει στη μονή έως το μεσημέρι της Τετάρτης (25 Απριλίου), οπότε θα μεταφερθεί στον ναό της Αγίας Μαρίνας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων. Το ίδιο βράδυ θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.