Σπυράκη: Η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιοκτήτες διαδικτυακού τζόγου είναι τσάι και συμπάθεια; - newskamatero

Breaking

Σπυράκη: Η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιοκτήτες διαδικτυακού τζόγου είναι τσάι και συμπάθεια;


H  ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενή συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλύει τις θέσεις της παράταξής της στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία αλλά και τα εσωτερικά πολιτικά μέτωπα.
Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κ. Σπυράκη, θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ρυθμίσει και τα ζητήματα δυσλειτουργίας που υπάρχουν συνιστώντας στους υπουργούς του ενιαία στάση.
Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και τα θέματα με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί, η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά σε σχέση με τα θέματα διαπλοκής: «Ποιος είναι σήμερα στην κυβέρνηση και αρνείται να ρυθμίσει τον ηλεκτρονικό τζόγο ενώ επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο κατέχουν και ΜΜΕ;» αναφέρει ενώ επιμένει στις συνεργασίες λέγοντας χαρακτηριστικά για την επόμενη ημέρα πως, «μετά τις εκλογές υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συναινέσεων με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που προσβλέπουν στην ανάταξη της χώρας. Υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Σπυράκη στο The Caller.gr:
Κυρία Σπυράκη, το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια έντονη κινητικότητα γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον Ερντογάν και όλη την ηγεσία της Τουρκίας να προκαλούν συνεχώς με διάφορες πράξεις και ενέργειες. Που αποσκοπούν όλες αυτές οι ενέργειες κατά τη γνώμη σας, και αν η αντίδραση της Ελληνικής πλευράς είναι η ενδεδειγμένη.
Η Ελλάδα δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι καμίας χώρας στην περιοχή. Έχει ταυτόχρονα την ισχύ και την αποτρεπτική ικανότητα να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία. Η Τουρκία αναπτύσσει κλιμακούμενη επιθετικότητα και αναθεωρητισμό και εξελίσσεται σε σύμμαχο αμφίβολης αξιοπιστίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να να δεικνύονται από την κυβέρνηση στις επαφές της με εταίρους και συμμάχους. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να αντιδρά έγκαιρα και αναλογικά σε κάθε εκδοχή προκλητικότητας. Πρώτα από όλα όμως για να ξεκινήσουμε από τα του οίκου μας είναι απαραίτητο ο πρωθυπουργός να ρυθμίσει τα ζητήματα δυσλειτουργίας που υπάρχουν και στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και να συστήσει στους υπουργούς του να υιοθετούν ενιαία στάση ξεκινώντας από τα πραγματικά περιστατικά.
Επίσης κινητικότητα παρατηρείται και στο θέμα των Σκοπίων. Αρνηθήκατε τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά σε υψηλό επίπεδο παρά μόνο σε επίπεδο του αρμοδίου στελέχους σας κ. Κουμουτσάκου, ενώ δεν έχετε τοποθετηθεί σε πιθανή λύση με σύνθετη ονομασία. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά αν από την στιγμή που διαφωνούν οι ΑΝΕΛ διαφωνείτε και εσείς ως κόμμα, αν έρθει η υπόθεση στη βουλή τι θα γίνει;
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προσχώρησε και η Κυβέρνηση, προβλέπει αλλαγές στο Σύνταγμα, ώστε να απαλειφθούν και οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Και εφόσον αυτές απαλειφθούν και καταλήξουμε – γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για να αρχίσει η συζήτηση – σε μια αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, η ονομασία αυτή να περιέλθει στο Σύνταγμα και άρα να χρησιμοποιείται και εσωτερικά και έναντι όλων. Οι δύο αυτές προϋποθέσεις- όπως φαίνεται από όσα η άλλη πλευρά λέει δημόσια – δεν πληρούνται. Είναι εύλογο, εμείς να ρωτάμε την Κυβέρνηση τι ακριβώς διαπραγματεύεται. Ο κ. Μητσοτάκης εξαρχής διεμήνυσε στους εταίρους και συμμάχους ότι ζητάμε αλλαγή του Συντάγματος στα δύο πεδία που σας είπα: Στην εξάλειψη του αλυτρωτισμού και στη χρήση της ονομασίας. Διεθνείς συμφωνίες είχαμε και στο παρελθόν, έχουμε την ενδιάμεση συμφωνία την οποία παραβίασε ο προκάτοχος του κ. Ζάεφ, ο κ. Γκρουέφσκι. Άρα οι όροι μας είναι στο τραπέζι. Και δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να πληρούνται σε κανένα επίπεδο. Αν συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αλλαγή Συντάγματος για τον αλυτρωτισμό και το όνομα και με εύρος χρήσης μόνο τους διεθνείς οργανισμούς χωρίς η ονομασία να είναι έναντι όλων, αυτό θα είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία.
Νομίζετε ότι στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων παίζονται διάφορα πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες από άλλα κόμματα, και αν ναι, τι ακριβώς πείτε μας σας παρακαλώ.
Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για παιχνίδια. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συζήτηση για το Σκοπιανό με προφανή στόχο να διχάσει τη ΝΔ. Είναι προφανές ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ενιαία θέση για το θέμα. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός που απολαμβάνει τη στήριξη της πλειοψηφίας. Ο κ. Καμμένος από την άλλη πλευρά μένει στην κυβέρνηση ενώ δεν συμφωνεί με την επιλογή της σε ένα μείζον εθνικό θέμα. Και οι δυο εργαλειοποιούν το Σκοπιανό για κομματικό όφελος αγνοώντας στην ουσία την εθνική ευαισθησία ειδικά ημών των πολιτών που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Μακεδονία.
‘Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο. Το αμφισβητείτε;
Τον Αύγουστο σταματούν τα δανεικά από τους πιστωτές και η χώρα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές μόνη της. Δεν σταματούν όμως οι υποχρεώσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση για περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και γιγαντιαία πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Σε αυτά προστίθεται η αυστηρή επιπλέον παρακολούθηση που προανήγγειλε ήδη ο κ. Τσακαλώτος. Εν ολίγοις τελειώνουν οι δόσεις αλλά όχι υποχρεώσεις. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση και τώρα υποστηρίζει πως έρχεται καθαρή έξοδος. Με αυτή την επιβάρυνση των Ελλήνων ποιος μπορεί να τον πιστέψει;
Τι προτείνει η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την φορολογία, τις μεταρρυθμίσεις, το δημόσιο, την ανεργία αλλά και τους νέους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη. Λέτε ότι θα καταργήσετε νόμους όπως του κ. Φίλη για το πανεπιστημιακό άσυλο και του κ. Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις εγκλείστων που έχουν καταδικασθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Τις αλλαγές στα βιβλία των θρησκευτικών θα τα επαναφέρεται στην προηγούμενη κατάσταση;
Η κυβέρνηση έως τώρα εφαρμόζει το μόνο που ξέρει να κάνει. Να κόβει μισθούς και συντάξεις, και να υπερφορολογεί τους Έλληνες πολίτες. Εμείς θα δώσουμε στην πατρίδα την ώθηση που της αξίζει μέσα από ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξει το χάρτη Επιπλέον νέες αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτές των περιφερειακών λιμανιών, θα προσθέσουν ευκαιρίες για δουλείες και στην περιφέρεια. Η μείωση στην φορολογία των επιχειρήσεων από το 29 στο 20% θα στηρίξει τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση, τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα δώσουν νέα πνοή στην εκπαίδευση και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε επενδυτές και επιστήμονες. Σε ότι αφορά τους νόμους Φίληκαι Παρασκευόπουλου, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει δυστυχώς με τραγικό τρόπο, γιατί είναι απαραίτητο να καταργηθούν άμεσα.
Γρίφος, κ. Σπυράκη παραμένει το θέμα της «επόμενης ημέρας» των εκλογών. Βλέπουμε ένα διαρκές πολιτικό φλερτ προς την κ. Γεννηματά από τον κ. Τσίπρα αλλά και τον κ. Μητσοτάκη. Εσείς πως ακριβώς εννοείτε τις συνθήκες διαλόγου με το «ΚΙΝΑΛ» και μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτός ο διάλογος για το εθνικό συμφέρον της χώρας;
Μετά τις εκλογές υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συναινέσεων με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που προσβλέπουν στην ανάταξη της χώρας. Υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων, και εφόσον η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη, πράγμα το οποίο επιδιώκουμε. Ακόμα κι αν είμαστε αυτοδύναμοι , εμείς θα επιδιώξουμε συναινέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης το έχει καταστήσει σαφές και μιλώντας στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και σε άλλες ευκαιρίες. Εργαζόμαστε για να αναπτύξουμε συγκλίσεις με όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο…
Εκλογές πότε, αλήθεια, βλέπετε; Ο πρωθυπουργός κατηγορεί το κόμμα σας ότι προέρχεστε ως ΝΔ από το φαύλο παρελθόν με διαπλοκές, αδιαφάνεια και κομματισμό. Τι απαντάτε στις κατηγορίες αυτές;
Εμείς ζητάμε εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι όσο το συντομότερο διεξαχθούν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Το ποιος είναι διαπλεκόμενος αποδεικνύεται καθημερινά. Ποιος είναι σήμερα στην κυβέρνηση και αρνείται να ρυθμίσει τον ηλεκτρονικό τζόγο ενώ επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο κατέχουν και ΜΜΕ; Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή τι είναι «τσάι και συμπάθεια»; Για την αδιαφάνεια και τον κομματισμό δεν έχω πάρα να θυμίσω ότι εξαντλήθηκαν οι συγγενείς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οπότε πλέον διορίζονται και οι γνωστοί και φίλοι…Πάντα με τους φορολογούμενους να πληρώνουν το λογαριασμό! Αυτά όλα θα αποτελέσουν παρελθόν στις εκλογές. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγμα γραφής σε όλα τα πεδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.