Πέντε στοιχεία που θα κάνουν την σχέση σας επιτυχημένη - newskamatero

Breaking

Πέντε στοιχεία που θα κάνουν την σχέση σας επιτυχημένη

Πώς κατανοούμε πραγματικά τι σημαίνει μέσα σε μια σχέση η λέξη επικοινωνία

Είναι συχνό φαινόμενο σε όλες τις ηλικιακές παρέες να ακούσεις το πόσο δύσκολο είναι να βρεις τον κατάλληλο ή να επικοινωνήσεις και να ταιριάξεις σε μια σχέση. Ακούγοντας ποικίλες ιστορίες εντός και εκτός ψυχοθεραπείας θέλησα να αναφερθώ στις ερωτικές σχέσεις και να προσπαθήσω να περιοριστώ σε 5 σημεία που μπορούν να δώσουν «ανάσα ζωής» στη σχέση.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει μια σχέση επιτυχημένη ή με άλλα λόγια την κάνει λειτουργική;

Επικοινωνία

Ακούγεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο αλλά δεν νομίζω πως κατανοούμε πραγματικά τι σημαίνει μέσα σε μια σχέση η λέξη επικοινωνία. Επικοινωνία λοιπόν σημαίνει να εκφράζω τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, τους προβληματισμούς μου, τα όνειρά μου κτλ στον/στην σύντροφό μου.

Ωραία ως εδώ αλλά έρχεται η ώρα της διαφωνίας, του καβγά, ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και τότε καλούμαστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας προκειμένου να λύσουμε την διαφωνία μας. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν επικοινωνούμε με τον άλλον εξαπολύοντας ύβρεις, κατηγορίες, υιοθετώντας ειρωνικό ή πομπώδες ύφος.

“Έτσι αμυνόμαστε, δεν επικοινωνούμε..!”

Χρειάζεται λοιπόν να αποτραβηχτούμε για λίγο αν ο θυμός μας είναι σε υψηλά επίπεδα και μόλις ανακτήσουμε λίγο την ψυχραιμία μας να συζητήσουμε τι μας ενόχλησε, πως νιώθουμε και να αναλάβουμε μέρος της ευθύνης όταν χρειάζεται. Κατά έναν «μαγικό» (κατά κοινή ομολογία) τρόπο και ο/η συντροφός μας υιοθετεί παρόμοια στάση και έτσι επιτυγχάνεται η άμεση και ομαλή επίλυση της διαφωνίας μας. Πάνω απ’όλα νιώθουμε την εγγύτητα που μας εξασφαλίζει αυτή η διαδικασία ως ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.