Το Παρίσι υποθάλπει τρομοκράτες λέει ο Ερντογάν - newskamatero

Breaking

Το Παρίσι υποθάλπει τρομοκράτες λέει ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γαλλία ότι υποθάλπει τρομοκράτες καθώς τους «υποδέχεται» στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ για τη στήριξη του Παρισιού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).


Ένταση επικρατεί στις σχέσεις Άγκυρας- Παρισιού εδώ και εβδομάδες, καθώς η Γαλλία βρίσκεται μεταξύ των δριμύτερων επικριτών των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία. Η διαμάχη κλιμακώθηκε την 30η Μαρτίου αφού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία από τη Συρία, μεταξύ αυτών εκπροσώπους των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG και του πολιτικού βραχίονα τους- PYD, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάσταση στη βόρεια Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι αυτή ακριβώς η δέσμευση ισοδυναμεί με στήριξη στην τρομοκρατία και για αυτόν τον λόγο η Γαλλία θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο της Τουρκίας».
«Γαλλία, υποθάλπεις την τρομοκρατία, την στηρίζεις καθώς τους υποδέχεσαι στο Μέγαρο των Ηλυσίων» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε υποστηρικτές του στην νοτιοδυτική επαρχία Ντενιζλί.
«Δεν θα μπορείς να το εξηγήσεις αυτό. Δεν θα μπορέσεις να απαλλαχθείς από το τρομοκρατικό αυτό βάρος… Όσο η Δύση φροντίζει αυτούς τους τρομοκράτες, θα βουλιάζει» υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.