ΒΙΝΤΕΟ συνταράσσει το Ισραήλ… το ηθικό πλεονέκτημα δεν κερδίζεται έτσι - newskamatero

Breaking

ΒΙΝΤΕΟ συνταράσσει το Ισραήλ… το ηθικό πλεονέκτημα δεν κερδίζεται έτσι

Πρόσφατα αναδημοσιεύσαμε τα στοιχεία που έστειλε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα στα οποία τεκμηριωνόταν το μίσος που επιδεικνύεται από την πλευρά της Χαμάς και των Παλαιστινίων οπαδών της στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως όμως αποδεικνύει το βίντεο που ακολουθεί, η διατήρηση του αποκαλούμενου ως «ηθικού πλεονεκτήματος»… θέλει δουλειά πολύ.
Σίγουρα δεν χρειάζεται αθλιότητες (βλ. έγκλημα) σαν κι αυτή που κατηγορούνται ότι διέπραξαν Ισραηλινοί στρατιώτες. Να σημειωθεί ότι αυτό το σχόλιο το υπογράφει ένας ιστοχώρος σαν το «DP» με δεδομένα θετική στάση απέναντι στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, το δικαίωμά του στην επιβίωση, την ανάπτυξη εκτεταμένων σχέσεων με το ελληνικό στοιχείο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επί τη βάσει τον αμοιβαίων συμφερόντων, αλλά και την ανάγκη αναγνώρισης κάποιων πραγματικοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εάν επιθυμεί οποιοσδήποτε -γνήσια- την εξεύρεση λύσης και την ειρήνευση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μελετούν το βίντεο που ακολουθεί και καταγράφει τους πανηγυρισμούς Ισραηλινών ελευθέρων σκοπευτών, καθώς ένας εξ αυτών πετυχαίνει τον Παλαιστίνιο που πλησιάζει τον συνοριακό φράχτη. Ο Παλαιστίνιος πέφτει στο έδαφος.
Δεν έχει σημασία εάν είχε κακή πρόθεση. Εάν θα δικαιολογούνταν οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του, θα ήταν μετά την απόδειξη της πεποίθησης ότι στόχο είχε τη δολιοφθορά, ασχέτως του επιπέδου βεβαιότητας που θα μπορούσε να υπάρχει εκ των προτέρων. Μάλιστα, ο εν λόγω μοιάζει άοπλος.
Επίσης, σημασία ΔΕΝ έχει το ότι το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε, σύμφωνα με το ισραηλινό επιτελείο, αρκετούς μήνες νωρίτερα και δε συνδέεται με το ξέσπασμα της βίας του τελευταίου διαστήματος στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Παλαιστίνιος επεβίωσε.
Σημασία έχει η ενέργεια αυτή καθαυτή, η οποία στην καλύτερη περίπτωση συνιστά άθλια κρίση από την πλευρά του επικεφαλής της ομάδας και του στρατιώτη – ελεύθερου σκοπευτή που εκτέλεσε. Η κρίση αυτή, όπως αποδεικνύεται, κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα που υποτίθεται πως αγαπούν και έχουν κληθεί να υπερασπίσουν.
Τούτων λεχθέντων είναι σημαντικό ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται ιδιαιτέρως επικριτικά με το βίντεο, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που καλούν να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι υπεύθυνοι.
Το να αναφέρεσαι με χαρακτηριστική απαξία για μια ανθρώπινη ζωή -όποια και να είναι αυτή- είναι απαράδεκτο και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα και συντήρηση ενός φαύλου κύκλου ανατροφοδοτούμενης έντασης και βίας, η οποία υπονομεύει το μέλλον των εμπλεκομένων κοινωνιών ανεξαιρέτως.
Το ότι μετά τον πυροβολισμό μαζεύονται… από το πουθενά εκατοντάδες Παλαιστίνιοι για να μεταφέρουν τον τραυματία, είτε σημαίνει πως το ισραηλινό Επιτελείο δεν λέει αλήθεια ότι το βίντεο είναι προηγουμένων μηνών, είτε πως όσα βλέπουμε να γίνονται στη Γάζα, σημειώνονταν επί καθημερινής βάσεως επί μακρόν. Αυτό δεν θα ήταν καλύτερο επιχείρημα που θα αποδείκνυε τον σχεδιασμό της κρίσης από την πλευρά της Χαμάς, από τέτοια βίντεο που εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό;
Κατά συνέπεια, όσο δικαιολογημένο να θεωρεί κανείς για τη μια ή την άλλη πλευρά τη χρήση ένοπλης βίας, αποδεικνύεται στην πράξη η ζημιά που κάνει το μίσος του ενός για τον άλλον, ενώ αν αναλωθούμε στην αναζήτηση δικαιολογιών για το ένα μίσος ή το άλλο μίσος, απλά συντηρούμε το αδιέξοδο.

ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.