Συντάξει, ΔΕΗ και υιοθεσίες αιτίες εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ - newskamatero

Breaking

Συντάξει, ΔΕΗ και υιοθεσίες αιτίες εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάρα πολλή δουλειά τις επόμενες ώρες βλέποντας τους βουλευτές του να είναι έτοιμοι να σηκώσουν μπαϊράκι.
Οι περικοπές στις συντάξεις, το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια είναι αυτά που προκαλούν τους μεγαλύτερους τριγμούς στο κυβερνών κόμμα.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το μεσημέρι, βουλευτές έθεσαν το ερώτημα αν οι περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μπορούν να ανακληθούν, μετά και τα στοιχεία για το πλεόνασμα για το 2017, που έφτασε το 4% του ΑΕΠ έναντι στόχου 1,75%. Περισσότεροι από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπαν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις περικοπές έως 18% από τον επόμενο χρόνο, και διερωτήθηκαν πώς θα μπορέσουν να πάνε σε εκλογές υπό τη σκιά νέων μέτρων.
Επίσης, ομάδα 10 βουλευτών αναμένεται να εκφράσει γραπτώς τη διαφωνία της για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αντιτιθέμενη στην σχετική πρόβλεψη που αναμένεται να περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Σε ότι έχει να κάνει με την ΔΕΗ ,  βουλευτές που τοποθετήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στις μονάδες της ΔΕΗ που πρόκειται να πωληθούν, ενώ διατύπωσαν ανησυχίες και για το ύψος του τοπικού πόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.