Θωρακισμένα οχήματα αγόρασε η Τουρκία με χρήμα της Ευρώπης: Η απάντηση της Κομισιόν… - newskamatero

Breaking

Θωρακισμένα οχήματα αγόρασε η Τουρκία με χρήμα της Ευρώπης: Η απάντηση της Κομισιόν…

Τα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας για την ενίσχυση της διαχείρισης των συνόρων της, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ….
…“πολιτικών, μη οπλισμένων, θωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης και επιτήρησης”, τα οποία δεν αποτελούν στρατιωτικό εξοπλισμό και δεν χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις εκτός Τουρκίας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κάρλος Μαρτίν, επεξηγώντας ότι η αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων έγινε το 2011 – 2012 στη βάση αυστηρών προϋποθέσεων και ελέγχου.
Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν κλήθηκε εκ νέου σήμερα να διαψεύσει ότι η Τουρκία έχει αγοράσει “στρατιωτικό εξοπλισμό” με “χρήματα της ΕΕ” και εξήγησε λεπτομερώς ότι “η ΕΕ έλαβε από τις τουρκικές αρχές διαβεβαιώσεις ότι τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται όπως πρέπει, δηλαδή για τη διαχείριση των συνόρων της, όχι εκτός της Τουρκίας και όχι για στρατιωτικούς σκοπούς”.
Σημείωσε ότι η Τουρκία υπέγραψε αυτούς τους όρους και πως προβλέπεται διαδικασία προ- έγκρισης της Κομισιόν σε περίπτωση τροποποίησης του εξοπλισμού των οχημάτων. Ο Κάρλος Μαρτίν επανέλαβε ότι η Κομισιόν ελέγχει επί του εδάφους τη χρήση που κάνει η Τουρκία στα συγκεκριμένα οχήματα.
Τα οχήματα ήταν 82 τον αριθμό, ήταν θωρακισμένα, αλλά χωρίς κανενός είδους οπλισμό, ήταν πολιτικού τύπου, όχι στρατιωτικού και δεν χρησιμοποιήθηκαν για καταστολή ή περιορισμό πρόσβασης δικαιούχων ασύλου. Τα 32 από αυτά βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία.
ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο, Βρυξέλλες
06/04/2018 14:21
Πηγή: Θωρακισμένα οχήματα αγόρασε η Τουρκία με χρήμα της Ευρώπης: Η απάντηση της Κομισιόν http://hellasjournal.com/2018/04/thorakismena-ochimata-agorase-i-tourkia-me-chrima-tis-evropis-i-apantisi-tis-komision/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.