ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα, σε όλους μας και επιστροφή των δύο… - newskamatero

Breaking

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα, σε όλους μας και επιστροφή των δύο…

Χρόνια Πολλά σε όλους… Χριστός Ανέστη θα πούμε σε λίγο όσοι δεν το άκουσαν ήδη στην επαρχία με τους λίγους ιερείς που τρέχουν πανικόβλητοι να εξυπηρετήσουν από δύο ως και πέντε χωριά, καθώς η μεγαλοπρέπεια στα κέντρα των πόλεων δεν επιτρέπει ορθολογική κατανομή να κάνουν όλοι Ανάσταση την ίδια ώρα.
Με την ευκαιρία δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε έστω για μια στιγμή τους δυο στρατιωτικούς μας που κρατούνται ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ στη φυλακή της Αδριανούπολης, θύματα των «παιχνιδιών» ισχύος και επιρροής των χωρών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα, τα οποία συχνά λησμονούν έννοιες όπως ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη.
Πόσο πιο ωραίος θα ήταν ο κόσμος μας και η ειδικότερα η γειτονικά μας, εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ενδιαφέρεται για την προσωπική του εικόνα, καθώς και γι’ αυτή της πατρίδας του, μιας πατρίδας την οποία η Ελλάδα σέβεται δυσανάλογα προς τον σεβασμό που εισπράττει, να σκεπτόταν μια κίνηση που θα συνιστούσε αλλαγή δεδομένων και επικοινωνιακό «πραξικόπημα».
Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ, να έπαιρνε τους δύο σε ένα ελικόπτερο και να τους παρέδιδε αυτοπροσώπως στις οικογένειές τους. Θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα δίκτυα του κόσμου ή όχι ως μια ενέργεια ενός σημαντικού παγκόσμιου ηγέτη;
Όχι στα λόγια, στην πράξη. Ποια θα ήταν τα συναισθήματα που θα δημιουργούσε στην «από δω πλευρά»; Ποια θα ήταν η αντίδραση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποιος θα αποσπούσε ένα ισχυρό «χαρτί» στη συζήτηση στη συζήτηση περί ηθικού πλεονεκτήματος;
Και μετά… ξυπνήσαμε. Ας είναι. Καλή Ανάσταση σε όλους και Ειρήνη στον κόσμο. Όποιος επιθυμεί μπορεί στο κανάλι του «youtube» να παρακολουθήσει την Ακολουθία της Ανάστασης, εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μεταβούν στην εκκλησία της γειτονιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.