Στο Άνφιλντ ξεκινούν οι ημιτελικοί του Champions League - newskamatero

Breaking

Στο Άνφιλντ ξεκινούν οι ημιτελικοί του Champions League


Λίβερπουλ και Ρόμα κοντράρονται (21:45 Cosmote Sport 1) με το βλέμμα στραμμένο στον τελικό


Μνήμες από τον τελικό του 1984 ξύπνησε σε όλους η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League, μεταξύ Λίβερπουλ και Ρόμα. Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που κατέκτησαν τότε το τέταρτο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία τους», νικώντας 4-2 στα πέναλτι τους «τζιαλορόσι».

34 χρόνια μετά δεν διακυβεύεται ένα τρόπαιο, αλλά μια πρόκριση και απόψε (21:45, Cosmote Sport 1) στο «Άνφιλντ» θα παιχτεί η πρώτη πράξη. Η αγγλική ομάδα θέλει να πάρει προβάδισμα για να ξαναβρεθεί στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια, ενώ η ιταλική ομάδα δεν έχει ξαναβρεθεί τόσο κοντά από εκείνη τη χρονιά μέχρι σήμερα.

Η Λίβερπουλ έφτασε στα ημιτελικά, ξεπερνώντας, εύκολα τελικά, το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι στον αγγλικό εμφύλιο και μάλιστα με δύο νίκες (συνολικό σκορ 5-1). Από την άλλη, η πρόκριση της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα αγγίζει τα όρια της υπέρβασης, αφού ανέτρεψε το 4-1 του πρώτου αγώνα, νικώντας 3-0 στη ρεβάνς, με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του ζευγαριού είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός, που κάνει πράματα και θάματα τη φετινή σεζόν με τη Λίβερπουλ (41 γκολ σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις), την προηγούμενη διετία είχε φορέσει τη φανέλα της Ρόμα, με την οποία αγωνίστηκε 83 φορές, σκοράροντας 34 φορές.

Αγωνιστικά, ο προπονητής των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Λαλάνα, Μάτιπ και Τσαν, που είναι τραυματίες, ενώ από πλευράς «τζιαλορόσι», ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν υπολογίζουν στους Κάρσντορπ και Ντεφρέλ, που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Στρόοτμαν, Ναϊγκολάν, Περότι, Ντζέκο, Ουντέρ.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.