Όταν ο Πάπας ευλόγησε ένα μονοθέσιο της Formula - newskamatero

Breaking

Όταν ο Πάπας ευλόγησε ένα μονοθέσιο της Formula


Στα τέλη του 2017 είχε ευλογήσει μια «Lamborghini Huracan»


Ένα...μονοθέσιο της Formula E ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αγία Έδρα.
Ο Ποντίφικας ευλόγησε χθες το πρωί το αγωνιστικό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του, παρουσία 50 ανθρώπων.

Μια κούρσα στην πόλη για Formula Ε θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη Ρώμη το Σάββατο, σε μια διαδρομή 2,8 χλμ.στη νότια συνοικία EUR (Esposizione Universale Roma).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας ευλογεί ένα όχημα. Στα τέλη του 2017 ο Φραγκίσκος ευλόγησε ένα λευκό σπορ αυτοκίνητο, μια «Lamborghini Huracan», προσφορά της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να τεθεί σε δημοπρασία και με τα έσοδα να χρηματοδοτηθούν φιλανθρωπικά προγράμματα.
Τον Ιούνιο του 2013, η διάσημη αμερικανική εταιρία Harley Davidson δώρισε στον τότε νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (Μάρτιο του 2013) δύο μηχανές και ένα ασορτί μπουφάν μοτοσικλετιστή Harley για τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή της. Μια από τις μηχανές της οποίας το ρεζερβουάρ υπέγραψε ο Ποντίφικας, μια «1.585 cm3 Dyna Super Glide Custom 2013» πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams και τα έσοδα δόθηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas Roma. Μάλιστα, μαζί με τη μηχανή ο αγοραστής μπορούσε να αποκτήσει και το παπικό μπουφάν μεγέθους XL που έφερε υπογραφή του Ποντίφικα με ασημένιο μαρκαδόρο στο δεξί μέρος της φόδρας.
Εκείνη την ημέρα, σε μικρή εορταστική τελετή, ο Πάπας ευλόγησε ένα ενθουσιώδες πλήθος 800 μοτοσικλετιστών που είχαν κατακλύσει με τις μηχανές τους την Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Από την άλλη ο Φραγκίσκος προειδοποίησε ότι «η δύναμη και η ευχαρίστηση, μεταξύ άλλων, τείνουν να αντικαταστήσουν τον Θεό με απατηλά ανθρώπινα είδωλα» αφορμή για προβληματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.