Οι Ρώσοι συζήτησαν με το Ισραήλ, δε λένε πότε, η IAF επεχείρησε παραπλάνηση - newskamatero

Breaking

Οι Ρώσοι συζήτησαν με το Ισραήλ, δε λένε πότε, η IAF επεχείρησε παραπλάνηση

Οι αρχές της Ρωσίας και του Ισραήλ συζήτησαν το θέμα της επίθεσης που εκτελέστηκε από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15I στη στρατιωτική αεροπορική βάση T-4, μέσω υπαρχόντων καναλιών επικοινωνίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Απαντώντας με τον προαναφερθέντα τρόπο σε ερώτηση εάν ο Πούτιν σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με την ισραηλινή ηγεσία, ο Πεσκόφ μίλησε με τρόπο που να μη διευκρινίζει εάν η συζήτηση έγινε προ της ισραηλινής επίθεσης ή μετά, ο Πεσκόφ επιχειρεί να ισορροπήσει διπλωματικά την κατάσταση, επιστρατεύοντας τη «διπλωματική διάλεκτο».
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν διευκρίνισε ότι δεν έχουν υπάρξει επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα ανάμεσα στις δυο χώρες, το οποίο αφενός αποποιείται πάσης ευθύνης επίσημης πληροφόρησης εκ των προτέρων, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για τις σχέσεις ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και τις ένοπλες δυνάμεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen TV, σύμφωνα με την οποία η ισραηλινή Αεροπορία εκτελούσε πτήσεις αναγνώρισης κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, την ώρα ακριβώς που τα F-15I κατέστρεφαν τους στόχους στη βάση T-4.
Η αναφορά αυτή παραπέμπει σε ένα μείγμα ετοιμότητας αεροσκαφών να επέμβουν εάν κάτι δεν πήγαινε καλά στην κύρια αποστολή, αλλά ενδεχομένως και μια προσπάθεια τακτικής παραπλάνησης με σκοπό την επίτευξη απόλυτου αιφνιδιασμού.
Εν ολίγοις τα αεροσκάφη στα σύνορα είχαν αποστολή και να επιχειρήσουν να στρέψουν την προσοχή της συριακής αεράμυνας πάνω τους ώστε να διευκολυνθεί η διείσδυση των μαχητικών που θα εξουδετέρωναν στόχους στην αεροπορική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.