Επίθεση στο MEGA: Οι «πραγματικά εργαζόμενοι» του καναλιού είναι 140 - newskamatero

Breaking

Επίθεση στο MEGA: Οι «πραγματικά εργαζόμενοι» του καναλιού είναι 140

Η διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ επιτίθεται σε εργαζόμενους του MEGA ενώ τονίζει πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να καταβληθούν κάποια από τα χρωστούμενα.
Η διοίκηση αναφέρει ότι οι «πραγματικά εργαζόμενοι» του MEGA είναι 140 και αφήνει αιχμές πως οι υπόλοιποι 420 λειτουργούν υπέρ των ανταγωνιστών του καναλιού.
Η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. παρέχει τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα λογιστικά της βιβλία:
Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ’ εκείνον τον χρόνο- 88 εκ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.
Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη – χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.
Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ.
Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες – μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.