ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε ότι «Η Ρωσία θα απαντήσει σε αμερικανική επίθεση στη Συρία» (upd) - newskamatero

Breaking

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε ότι «Η Ρωσία θα απαντήσει σε αμερικανική επίθεση στη Συρία» (upd)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε μήνυμά του προς τα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι "Η Ρωσία θα απαντήσει σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στη Συρία».

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε σήμερα η Ρωσία σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να επέμβουν μονομερώς στρατιωτικά στην Συρία και κινδυνέψουν ζωές στελεχών των ρωσικών ΕΔ: «Θα απαντήσουμε άμεσα, ακόμα και σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης κατά της Δαμασκού»

Η ανακοίνωση έγινε από το ρωσικό ΥΠΑΜ μετά την ανακάλυψη από τον συριακό Στρατό αποθήκης χημικών όπλων που διατηρούσαν οι ισλαμιστές της Jays Al Islam στην ανατολική Γούτα, όπλα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν εναντίον αμάχων για να ρίξουν την ευθύνη στην κβέρνηση της Δαμασκού.

Μετά την «στημένη» επίθεση με χημικά, οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να κτυπήσουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση προάστια της Δαμασκού «ως απάντηση» σύμφωνα με τον Αρχηγό των ρωσικών ΕΔ Valery Gerasimov.

«Οι ρωσικές ΕΔ θα απαντήσουν εάν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, απειληθούν, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ενός πυραυλικού πλήγματος στην Δαμασκό» είπε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο

«Σύμφωνα με αναφορές, μετά την επίθεση false flag οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να κατηγορήσουν την συριακή κυβέρνηση για χρήση χημικών όπλων και να προμηθεύσουν την παγκόσμια κοινότητα με τις λεγόμενες αποδείξεις για μαζικούς θανάτους αμάχων από τα χέρια της συριακής κυέρνησης και ότι η Ρωσία υποστηρίζει κάτι τέτοιο» είπε ο Γερασίμοφ

«Ως αντίποινα η Washington σχεδίαζε την εκτόξευση πυραύλων κατά κυβερνητικά ελεγχόμενων περιοχών της Δαμασκού»

Αυτή την στιγμή στην Δαμασκό, στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις του συριακού ΥΠΑΜ, υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, αντιπρόσωποι του Center for the Reconciliation of Warring Parties και στρατιωτική αστυνομία είπε ο Gerasimov

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζουν μια χημική επίθεση κατά αμάχων που θα την έριχναν την ευθύνη στην κυβέρνηση. Σε διάφορες συνοικίες στην ανατολική Γούτα, πλήθος γυναικών και παιδιών αλλά και γερόντων μεταφέρθηκε από άλλες περιοχές για να αναπαραστήσουν τα θύματα ενός χημικού γεγονότος»

«Έφτασαν στην περιοχή οι White Helmets (σ.σ.: δυτική ΜΚΟκαι κινηματογραφικά συνεργεία με δορυφορικούς πομπούς.»

«Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την ανακάλυψη ενός εργαστηρίου παραγωγής χημικώξν όπλων στην πόλη Aftris, όταν απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες»

Η δήλωση Γερασίμοφ έγινε μια μέρα μετά τις απειλές της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikky Haley για κτύπημα κατά της Δαμασκού σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων.

Τότε της απάντησε ο Ρώσος πρεσβευτής Vasily Nebenzya λέγοντας πως οι μαχητές της Αλ Νούσρα έκαναν χρήση χημικών όπλων στην ανατολική Γούταused μολύνοντας 30 αμάχους

Νωρίτερα ο διευθυντής της αμερικανικής National Intelligence είπε πως ο Trump σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε νέες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Δαμασκό λόγω αναφορών για χρήση χημικών όπλων

Η Δαμασκός αρνείται ότι έχει κατοχή χημικών όπλων κάτι που επιβεβαιώνει και η έκθεση της OPCW

Η ανατολική Γούτα ελέγχεται από τους ισλαμιστές από το 2012. Υπάρχουν περίπου 10.000-12.000 μαχητές στην κοιλάδα

Η ισραηλινή εφημερίδα  Jerusalem Post πριν λίγο έγραψ σε σχετικά στην ηλεκτρονική της έκδοση:

“Oι ΗΠΑ θα πρέπει να απαντήσουν στο καθεστώς Ασαντ μετά την επίθεση που έκανε με χημικά στην πόλη Doyma, δήλωσε ο Gilad Erdan. Μιλώντας στο Army Radio, ο νο 2 στο κόμμα Λικούντ, εξέφρασε την ελπίδα οτι μια επίθεση κατά του Ασαντ θα λάβει χώρα τελικά. ”

Ταυτόχρονα, σε ύψιστη ετοιμότητα τέθηκε ρωσικές  και  συριακές συστοιχίες πυραύλων στη Συρία, με προεξάρχοντες τους S-400 κατά μαχητικών αεροσκαφών του συνασπισμού και των ΗΠΑ από επικείμενη επίθεση  μετά την ρίψη χημικών όπλων στην Γκούτα .

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει θέσει όλες τις συστοιχίες των αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών βλημάτων σε πλήρη συναγερμό έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι «ο Άσσαντ η Ρωσία και το Ιράν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτές τις επιθέσεις».

«Οι ΗΠΑ «δεν θα πάρουν τίποτα από το τραπέζι», ήταν η  απάντηση στην Μόσχα για τις καταγγελίες περί «ψεύτικής» χημικής επίθεσης , καταγγέλλει ο  Λευκός Οίκος μετά την  «τυφλή Χημική επίθεση» στην πόλη Γκούτα.

Το  υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές περί ρίψης χημικών όπλων στην πόλη Γκούτα , στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πέθαναν 40 άνθρωποι. Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση , με την χορήγηση χημικών όπλων στην Συρία, ενώ   η Μόσχα αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η επίθεση είχε ως στόχο την εκκένωση από την πόλη των μελών της οργάνωσης Jaysh Al-Islam .

«Η απάτη περί δέκα επιθέσεων  με τη χρήση χλωρίου ή άλλων δηλητηριωδών ουσιών από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται . Άλλη μια τέτοια φάρσα φέρεται να είχε λάβει  δήθεν χώρα στην πόλη Γκούτα χθες. Την ίδια στιγμή, οι αναφορές έχουν γίνει για την περιβόητη ΜΚΟ» Λευκά Κράνη «η οποία  έχει συνδιαλλαγές με τζιχαντιστές τρομοκράτες, καθώς και άλλες λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για πιθανές προκλήσεις που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Κύριος στόχος τους είναι να κατηγορηθούν εσκεμμένα  οι  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για  τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία για να δικαιολογηθεί μια  ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Δαμασκό , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Είναι απαραίτητο να προειδοποιήσουμε  για μια ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε  στρατιωτική επέμβαση στο πλαίσιο ενός παρατραβηγμένου  και ψεύτικου σεναρίου στη Συρία, θα επιφέρει την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης, ενώ οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως απαράδεκτο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι αρχές της Συρίας και ο ρωσικός στρατός αρνήθηκαν τις εκθέσεις περί χημικών επιθέσεων . Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η ΜΚΟ  «Λευκά Κράνη» που προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκκένωση της πόλης της Γκούτα από μαχητές της οργάνωσης Jaysh Al-Islam  καταφεύγουν δήθεν σε καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε  ότι δεν χρειάζεται χημικά όπλα για να σταματήσει τους τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ρωσικά τεθωρακισμένα και ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ και άλλα βαρέα οχήματα απομακρύνονται από βάσεις του συριακού Στρατού όπου φιλοξενούνταν, ενόψει αμερικανικού κτυπήματος.

Την ίδια στιγμή, εντονότατη είναι η κινητικότητα που καταγράφεται αυτές τις ώρες στη Συρία. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από τη βάση Χμειμίμ της Λαττάκεια απογειώνονται κατά κύματα ρωσικά μαχητικά τα οποία κατευθύνονται δυτικά προς την Ταρτούς και τις ακτές της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.