Ορεστιάδα: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς [εικόνες] - newskamatero

Breaking

Ορεστιάδα: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς [εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση κατοίκων της Ορεστιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη.
Όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του iefimerida, δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας, συμμετείχαν σε ποδηλατοπορεία προς το τελωνείο Καστανεών, όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις. Στην πορεία πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ παρά τους αρχικούς φόβους της αστυνομίας, δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία.
«Χωρίς κομματικές σημαίες»
Την ποδηλατοπορεία ακολουθούσαν οχήματα της αστυνομίας, ενώ από την αρχή οι διοργανωτές είχαν επισημάνει πως πρόκειται για μια «ειρηνική πορεία» που στόχο έχει να εκφράσει την συμπαράσταση των κατοίκων στους δυο συλληφθέντες στρατιωτικούς.
«Καλούμε όλο τον εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το παρών χωρίς κομματικές σημαίες και χωρίς κομματικά χρώματα», επισημαίνουν οι διοργανωτές σε μήνυμα τους και προσθέτουν: «Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη. Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος».
Συγκέντρωση στην πλατεία Ορεστιάδας
Υπενθυμίζεται ότι για τη 1 και μισή το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία της Ορεστιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης στους «Δυο». Τις τελευταίες μέρες τα ταξιδιωτικά πρακτορεία της πόλης έχουν διακόψει τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ και οι διελεύσεις Ελλήνων με αυτοκίνητα έχει σχεδόν μηδενιστεί.
«Δεν περνάει κανένας στην Αδριανούπολη», δήλωσε στο iefimerida ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος πρόσθεσε: «Στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι της πόλης μας σταμάτησαν τις διελεύσεις στην Ανδριανούπολη. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας μοχλός πίεσης. Επίσης εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι οι δυο λαοί μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των κατοίκων της Ορεστιάδας, που θεωρούν ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβάλλει έτσι ώστε να υπάρχει θετική κατάληξη για τους δυο στρατιώτες μας», καταλήγει ο κ. Μαυρίδης.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.