Ομοβροντία Φίλη εναντίον Σαββίδη: Δεν μπορεί να τιμωρούνται όλοι εξαιτίας του - newskamatero

Breaking

Ομοβροντία Φίλη εναντίον Σαββίδη: Δεν μπορεί να τιμωρούνται όλοι εξαιτίας του

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Φίλης και με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα ζητά από την κυβέρνηση θαρραλέα βήματα για την αντιμέτωπης της ποδοσφαιρικής βίας κι όχι μόνο. 
Πίσω από τις διαπιστώσεις και την προσεκτική διατύπωση κρύβεται και κριτική από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων ποδοσφαίρου και ΜΜΜ. Όπως είπε: «Χρειαζόμαστε τολμηρά βήματα, όπως για παράδειγμα, να εξεταστεί η θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιοκτησίας  ΜΜΕ και ιδιοκτησίας αθλητικών ομάδων. Η διαπλοκή αυτή, αποτελεί μια από τις χειρότερες εκδοχές, καθώς επεκτείνεται και σε επιχειρηματικές πιέσεις ή και εκβιασμούς, καθώς και στη συγκρότηση πελατειακών δικτύων»
Μιλώντας στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» Ο Ν.Φίλης χαρακτήρισε μεν άμεση αντίδραση και υπεύθυνη στάση, τις ανακοινώσεις για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αλλά από το σημείο εκείνο και μετά πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση. «Επειδή, υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά βίας, τραμπουκισμών και διασυρμού των θεσμών στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η αντιμετώπιση να θυμίζει «μια από τα ίδια» υποστηρίζει και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να τιμωρούνται όλοι λόγω Σαββίδη. Όπως αναφέρει: «με προβληματίζει το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος,  που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και φοβάμαι, μήπως δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία τελικώς, να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και έτσι να διασωθούν οι «νονοί» του ποδοσφαίρου σε βάρος βέβαια του αθλητισμού»
Ο πρώην υπουργός ζητά η εφαρμογή του νόμου να είναι erga omnes σημειώνοντας ότι αυτό δεν συνέβη στην Τούμπα. «…όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισήλθε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και αντί να συλληφθεί  από την αστυνομία, αφέθηκε να προκαλεί και να απειλεί» αναφέρει ο Ν.Φίλης και συνεχίζει: «Η κοινή γνώμη, φίλαθλη ή μη, δεν ανέχεται πια προέδρους ΠΑΕ και παράγοντες του αθλητισμού σε ρόλο «πιστολέρο» ή σερίφη, σε ρόλο αρχηγού οπαδικών στρατών ή σε ρόλο επίδοξου ιδιοκτήτη ολόκληρων πόλεων της χώρας. Ο χώρος του ποδοσφαίρου πρέπει να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις «μαφίες» που χρόνια τώρα τον λυμαίνονται».
Απευθυνόμενος προφανώς στον αρμόδιο υφυπουργό Γ.Βασιλειάδη και όλους εκείνους που εκ των αρμοδιοτήτων τους εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του φαινομένου ο κ.Φίλης ζητά :
  • Αυστηρό  έλεγχο του διακινούμενου μαύρου χρήματος
  • διάλυση των οπαδικών στρατών
  • απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο των εμπλεκομένων σε παράνομους στοιχηματισμούς ή άλλες εγκληματικές δράσεις, όπως το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, 
  • θέσπιση των πιο αυστηρών κανόνων σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για το χτύπημα της βίας,
  • εξουδετέρωση της διαπλοκής ποδοσφαιρικών παραγόντων και πολιτικού συστήματος,
  • Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να συγκληθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και να επιληφθεί του θέματος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.