ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ; Στο πως εξασφάλισε την άδεια οπλοφορίας ο Σαββίδης - newskamatero

Breaking

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ; Στο πως εξασφάλισε την άδεια οπλοφορίας ο Σαββίδης

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ιβάν Σαββίδης εξασφάλισε άδεια οπλοφορίας από τις αστυνομικές αρχές αναμένεται να διατάξει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στην αίτηση του Ιβάν Σαββίδη να λάβει άδεια οπλοφορίας η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στις αστυνομικές αρχές.
Τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας αναμένεται να ανασύρει από το αρχείο το συγκεκριμένο έγγραφο και να διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που αγνόησαν τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για την έκδοση της άδειας οπλοφορίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της εισαγγελίας αλλά όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες».
Στην εισαγγελία η δικογραφία
Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη αλλά και εναντίον των «συνοδών» του και ενός εν ενεργεία αστυνομικού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας βαρύνεται με αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί αθλητικής βίας και αφορούν σε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κατοχή αντικειμένου που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.