ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τον Καμμένο - newskamatero

Breaking

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τον Καμμένο

Το parapolitika.gr αποκαλύπτει ολόκληρη τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Το σκεπτικό των 17 σελίδων με τις οποίες τεκμηριώνεται με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής η υποχρέωση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου να κάνει αποδεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για κλήση σε ακρόαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και κάθε εμπλεκομένου στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η επιστημονική υπηρεσία αδειάζει την κα Χριστοδουλοπούλου και στην απόπειρά της να παραπέμψει το ζήτημα στη σαφώς μειωμένου κύρους υποεπιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων με το επιχείρημα ότι η υπόθεση αφορά εξοπλιστικά και απώτερο στόχο μια κλειστή συνεδρίαση, χωρίς δημοσιότητα. Στο πολυσέλιδο κείμενό της, η επιστημονική υπηρεσία αποφαίνεται ότι η υποεπιτροπή έχει σαφώς οριοθετημένο και περιορισμένο πεδίο μόνο για εξοπλιστικά προγράμματα και ότι, αντιθέτως, η Επιτροπή Θεσμών είναι αυτή η οποία διαθέτει ευρύτατο πεδίο διερεύνησης για θέματα λειτουργίας θεσμών και διαφάνειας, όπως ζητούσε στο αίτημά της η Νέα Δημοκρατία. Επισημαίνει δε με νόημα ότι η Θεσμών μπορεί να καλεί όχι μόνο Υπουργούς και Υφυπουργούς αλλά και κάθε δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο πρόσωπο που μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία ζητούσε την κλήση σε ακρόαση όχι μόνο του κ. Καμμένου και του κ. Βίτσα, αλλά παράλληλα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του αποκαλούμενου ως “μεσάζοντα” Βασίλη Παπαδόπουλου.

Δείτε ολόκληρη τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου:















Διαβάστε σχετικά: «Καίει» τον Καμμένο η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής



Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.