H EE «καλοπιάνει» την Τουρκία με επιπλέον 3 δισ. ευρώ για το προσφυγικό - newskamatero

Breaking

H EE «καλοπιάνει» την Τουρκία με επιπλέον 3 δισ. ευρώ για το προσφυγικό

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν στις 26 Μαρτίου με τον Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν πολλοί στην ευρωπαϊκή πλευρά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει περαιτέρω χρηματοδότηση 3 δισεκ. ευρώ για τους σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ, πριν από μια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.


Κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν στις 26 Μαρτίου με τον Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν πολλοί στην ευρωπαϊκή πλευρά.

Ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επιπλέον χρηματοδότηση για προγράμματα προς όφελος των σύρων προσφύγων στην Τουρκία, δήλωσαν οι πηγές στο Reuters. 
Η Τουρκία έχει δεχθεί 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και η ΕΕ διαθέτει ήδη μια πρώτη δόση 3 δισεκ. ευρώ για να τους βοηθήσει.

Η ΕΕ θα δημοσιοποιήσει επίσης τον Απρίλιο μια έκθεση για την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας που οι πηγές λένε ότι θα είναι «επικριτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.