Έρευνα-σοκ: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του (πίνακας) - newskamatero

Breaking

Έρευνα-σοκ: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του (πίνακας)

Στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών τους, βρέθηκαν οι Έλληνες το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Η έρευνα καταδεικνύει πόσο ισχυρά είναι τα σημάδια της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες (το 21,1%) δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις ανάγκες, που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους επιθυμητές ή απαραίτητες για να έχουν μία ικανοποιητική ζωή.

Υψηλότερο ποσοστό ανέφεραν μόνο οι Βούλγαροι (30%), ενώ οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροιήταν στην τρίτη και την τέταρτη θέση με 19,4% και 14,3%, αντίστοιχα.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σχετικό ποσοστό μειώθηκε πέρυσι στο 6,7%, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που ακολουθεί από το 2012, όταν έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο (9,9%).

Συνολικά 33 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν πέρυσι σε αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Αξιοσημείωτη ήταν η βελτίωση των Ρουμάνων πέρυσι, οι οποίοι το 2016 ήταν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Eurostat με ποσοστό 23,8%.

Το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία (από 12,1% σε 9,2%), την Κροατία (από 12,5% στο 10,3%), τη Βουλγαρία (από 31,9% σε 30,0%) και την Κύπρο (από 13,6% σε 11,7%).
Οι βασικές ανάγκες που αναφέρει η Eurostat ως επιθυμητές ή αναγκαίες για μία ικανοποιητική ζωή των πολιτών είναι οι ακόλουθες:

Η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών

Η επαρκής θέρμανση του σπιτιού τους

Η αντιμετώπιση απρόβλεπτων δαπανών

Η δυνατότητα να τρώνε τακτικά κρέας (ή ψάρι ή το ισοδύναμό τους σε λαχανικά)

Να έχουν πλυντήριο ρούχων

Να έχουν αυτοκίνητο

Να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού

Να έχουν τηλέφωνο

Να έχουν τηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.