Αυτή είναι η πιο πράσινη πόλη-τουριστικός προορισμός στον κόσμο - newskamatero

Breaking

Αυτή είναι η πιο πράσινη πόλη-τουριστικός προορισμός στον κόσμο

Σε ποια θέση του δείκτη Green Cities Index βρίσκεται η Αθήνα

Το Ρέικιαβικ αναδείχθηκε η πιο «πράσινη» πόλη-τουριστικός προορισμός στον κόσμο μεταξύ 50 πόλεων (ανάμεσα σε αυτές και η Αθήνα), σύμφωνα με τον δείκτη Green Cities Index, τον οποίο καταρτίζει το ολλανδικό τουριστικό πρακτορείο TravelBird.
Ο δείκτης Green Cities αξιολόγησε 50 πόλεις του κόσμου, που επελέγησαν με βάση τους πιο δημοφιλείς αστικούς τουριστικούς προορισμούς των μεγαλύτερων χωρών του ΟΟΣΑ, με κριτήριο το ποσοστό πρασίνου που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο, συνυπολογίζοντας μεταξύ άλλων δάση, άλση, πάρκα, χώρους με γρασίδι, δημόσιους κήπους, γήπεδα γκολφ, αλλά και φάρμες, χωράφια και αμπέλια. Με βάση αυτά τα κριτήρια, στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας αντιστοιχούν 410,84 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου για κάθε κάτοικο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας (357,20 τ.μ. ανά κάτοικο), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα (223,99 τ.μ.), το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (313,87 τ.μ.) και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας (235,73 τ.μ.).
«Πολλοί δημοφιλείς αστικοί προορισμοί έχουν κάνει σημαντικά άλματα προς τη διατήρηση και την κατασκευή χώρων πρασίνου», δήλωσε η Φιόνα Φάντενμπρουκ της TravelBird, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ταξιδιώτες να δουν αλλιώς τα ταξίδια σε πόλεις, να τους προσκαλέσουμε να έρθουν σε επαφή με τη φύση, απολαμβάνοντας παράλληλα τη ζωντάνια και την κουλτούρα που αναζητούν σε μία πόλη».
Όσο για την Αθήνα, μάλλον αναμενόμενα βρίσκεται κοντά στον πάτο της κατάταξης. Βρίσκεται στην 48η θέση, με μόλις 6,45 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου για κάθε κάτοικο, ξεπερνώντας μόνο την Κωνσταντινούπολη και το ανατολικό Τόκιο. Αντίθετα, πάνω από την Αθήνα βρίσκονται πόλεις όπως το Σαντιάγο της Χιλής και η Πόλη του Μεξικού, αλλά και η Λευκωσία, που βρίσκεται στην 31η θέση, με 38,04 τ.μ. πρασίνου για κάθε κάτοικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.