ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΣΙΠΡΑΣ σε ΕΚΛΟΓΕΣ επί Χούντας; Όλα τα στοιχεία… - newskamatero

Breaking

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΣΙΠΡΑΣ σε ΕΚΛΟΓΕΣ επί Χούντας; Όλα τα στοιχεία…

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες μια φωτογραφία, σύμφωνα με την οποία άνδρας από την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο ανθρώπου της 21ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Τσίπρας, αδερφός του Παύλου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο του κυβερνητικού επιτρόπου της δικτατορίας κ. Κίτσιου, προφανώς σε κάποιες εσωτερικές εκλογές του Παναθηναϊκού.
Τα όσα δείχνει η φωτογραφία επιβεβαιώνονται και από τα όσα αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή η οικογένεια του Ηρακλή Τσίπρα, όταν το 2012 είχε θιγεί το θέμα στη βουλή.
Η επιστολή αυτή ανέφερε πως: «[…] Ο Ηρακλής Τσίπρας είχε ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος που κέρδιζε την εκτίμηση πολύ κόσμου που τον γνώριζε και είχε ικανότητες που τον ξεχώριζαν. Τα στοιχεία αυτά καθώς και το ότι ενίσχυε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από το περίσσευμά του, τον έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (όχι «γενικός αρχηγός»). Η θέση αυτή δεν ήταν μια κρατική θέση ούτε προϋπέθετε τον διορισμό από το απριλιανό καθεστώς, όπως για παράδειγμα η θέση των δημάρχων. Άλλωστε στην περίπτωση που θα ήταν τέτοια, δηλαδή μια «διορισμένη» θέση, ο Η. Τσίπρας θα ήταν μάλλον ο μόνος που δε θα επιλεγόταν με βάση τη μέχρι τότε πολιτική του διαδρομή.
Επονίτης στα παιδικά του χρόνια, κάπου ανάμεσα στην ΕΔΑ και την Ένωση Κέντρου αργότερα, με προβλήματα στη δουλειά του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, ο Η. Τσίπρας καταζητείται το ’68 στο Ηράκλειο από τη χούντα για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης και κρύβεται για λίγους μήνες, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται αντί γι’ αυτόν η γυναίκα του, ο αδερφός του (πατέρας του Α. Τσίπρα) και άλλοι συγγενείς. Τελικά παραδίδεται στην Ασφάλεια και καταδικάζεται σε φυλάκιση με αναστολή από Στρατοδικείο στα Χανιά στη δίκη των Φ. Ιωαννίδη, Δ. Σκουλά και άλλων 29 συνολικά κατηγορουμένων. Μετά απ’ αυτό αδρανοποιήθηκε πολιτικά όπως και άλλοι την περίοδο εκείνη. Δεν απαρνήθηκε όμως τις ιδέες του, και τον Νοέμβρη του ’73 ανήκε σ’ όσους έτρεξαν να ενισχύσουν όπως μπορούσαν τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έγινε ενεργό μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, με πλούσια δράση στη γενέτειρά του Άρτα (Αθαμάνιο). Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής. Σταμάτησε όταν ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΕ […]».
Εμείς, ως VoiceNews, θεωρούμε πως η απάντηση της οικογένειας είναι σαφέστατη επί του θέματος. Παραθέσαμε όσα στοιχεία μπορέσαμε να βρούμε, καθώς βλέπουμε πως η αναπαραγωγή της φωτογραφίας έχει πάρει διαστάσεις viral. Από εκεί και πέρα, τα σχόλια δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.