Κανένα κόμμα δεν σκέφτεται τους Έλληνες! Ιδού οι τρανές αποδείξεις… - newskamatero

Breaking

Κανένα κόμμα δεν σκέφτεται τους Έλληνες! Ιδού οι τρανές αποδείξεις…

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν τα επεισόδια με … πρόσφυγες που σημειώθηκαν στο βράδυ της Κυριακής (23/04) στη Μυτιλήνη.
Μόνο που αντί να σταθούν δίπλα στους Έλληνες που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα με την εμφάνιση των παράνομων προσφύγων και μεταναστών στο νησί τους, τα κόμματα που απαρτίζουν το Κοινοβούλιο πήραν θέση υπέρ των «προσφύγων».
Και ιδού οι αποδείξεις:
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου μίλησε για «προσχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια που μας βρίσκει όλους απέναντι» και δεν παρέλειψε φυσικά να τονίσει ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό άσκησης βίας κατά ανθρώπων που βρίσκονται στο εξαιρετικά δυσμενές καθεστώς της προσφυγιάς δεν έχει καμία σχέση με το κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιδεικνύουν από το 2015 και μετά οι τοπικές κοινωνίες». Στο τέλος, δεν παραλείπει να προσθέσει ότι γίνεται αγώνας για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των –ποιων άλλων;- «προσφύγων», αναφέροντας ότι «ο αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων θα εξομαλύνει τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υποδοχής του προσφυγικού ρεύματος».
Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκε άλλη μια αφορμή να επιτεθεί στην κυβέρνηση παρά να λάβει μια συγκεκριμένη θέση για το συμβάν. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί δημόσιας ασφάλειας. Όπως είπε, «με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου η Ελλάδα θυμίζει ανοχύρωτη χώρα. Τα επεισόδια στη Μυτιλήνη δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας, διογκώνουν το αίσθημα απώλειας της δημόσιας ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Στο μοτίβο «πρώτα οι ξένοι-μετά οι Έλληνες» και το ΚΚΕ, το οποίο στην ανακοίνωση του μιλάει ακόμα και για εγκλωβισμό των προσφύγων στα ελληνικά νησιά: «Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών σε απαράδεκτες συνθήκες. Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν».
H ΛΑΕ το πήγε ακόμα παράπερα καθώς (παρα)μίλησε για «συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος φέρνει τη κρίση, ποιος φέρνει τουρισμό χωρίς απασχόληση και με μαύρη και απλήρωτη εργασία, ποιος κλέβει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ποιος φταίει για την ανεργία. Τα κάθε λογής φασιστοειδή στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να την βγάλουν καθαρή, οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκαρχαρίες, για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους παρά τη κρίση. Φοράνε τον μανδύα του πατριώτη και στήνουν προβοκάτσιες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων για να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την φτώχεια και την εξαθλίωση».
Ευθύνες στην κυβέρνησης επέρριψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που επισήμανε ότι «όλοι στη Μυτιλήνη γνώριζαν τι θα συμβεί στην πλατεία Σαπφούς. Το δόγμα Τόσκα όμως “δεν παρεμβαίνουμε – αφήστε τους να εκτονωθούν” επικράτησε και εδώ. H αστυνομία εξελίσσεται σε νωθρή πυροσβεστική. Δρα αφού ανάψει για τα καλά η φωτιά».
Σας παρουσιάσαμε τις ανακοινώσεις των βασικών κομμάτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Εκτός από τις επιθέσεις στην κυβέρνηση, κανένα δεν αναφέρθηκε στις συνθήκες που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Λέσβου, παρά τάσσονται υπέρ των ξένων στοιχείων.
Για το τέλος, παραθέτουμε το σχόλιο του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο αποτελεί «τροφή για σκέψη»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.