Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος, λέει η Ρωσία - newskamatero

Breaking

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος, λέει η Ρωσία


Η δημιουργία του ΙΚ είναι αποτέλεσμα της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την επίσημη θέση της Μόσχας. Σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook, υπενθύμισε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» υπήρξε αποτέλεσμα της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ.
Η Ζαχάροβα προέβη στην υπενθύμιση αυτή με αφορμή την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην σελίδα του στοTwitter στην οποία έγραψε ότι η κυβέρνησή του έκανε «μια άριστη δουλειά για την απελευθέρωση της περιοχής από το ΙΚ» την οποία ολοκληρώνει διερωτώμενος με την φράση «Που είναι το δικό μας 'Ευχαριστώ Αμερική;'» (Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?”)
Απαντώντας στο μήνυμα αυτό η Ζαχάροβα έγραψε: «Απλώς δεν έχουν ακόμη σταματήσει όλοι να ευγνωμονούν την Αμερική για το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος υπήρξε αποτέλεσμα της επέμβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.