Euroleague: Η Αθήνα διεκδικεί το Final Four με αξιώσεις! - newskamatero

Breaking

Euroleague: Η Αθήνα διεκδικεί το Final Four με αξιώσεις!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, διέψευσε πως βασική υποψήφια για το φάιναλ φορ του 2019 είναι η Μόσχα, με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass». Αποκάλυψε μάλιστα πως «οι υποψηφιότητες είναι αρκετές».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μία από τις υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ του 2019 είναι η… Αθήνα!
Ήδη από τον Μάιο του 2016, ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε δηλώσει πως η Ελλάδα ενδιαφερόταν -από τότε- να διοργανώσει το φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Όμως, το 2017 την… τιμή είχε η Κωνσταντινούπολη και η Φενερμπαχτσέ που στέφθηκε πρωταθλήτρια μέσα στην πόλη της.
«Η Μόσχα δεν είναι η βασική υποψήφια για το φάιναλ φορ του 2019. Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει αυτή η σιγουριά ότι θα πάρει το φάιναλ φορ της επόμενης χρονιάς στη VTB Arena. Οι υποψηφιότητες είναι αρκετές, ελπίζουμε πως θα έχουμε πάρει την τελική απόφαση λίγες ημέρες πριν από το Βελιγράδι. Αντίστοιχα, ελπίζουμε να ανακοινώσουμε εκείνο το διάστημα την πόλη του φάιναλ φορ, τόσο για το 2019 όσο και για το 2020,» ήταν τα ακριβή λόγια του CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου στο «Tass».
Η πρώτη και τελευταία φορά που η Αθήνα ήταν «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ της Euroleague ήταν το 2007, όταν πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, μέσα στο ΟΑΚΑ. Από το 2009 μέχρι και το 2017, όμως ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί 6 φορές στα 9 φάιναλ φορ που έχουν διεξαχθεί, ενώ έχει κατακτήσει τον τίτλο το 2012 και το 2013. Με εξαίρεση το 2009 στο Βερολίνο, αγωνίστηκε στον τελικό τις υπόλοιπες 5 φορές (2010 Παρίσι, 2012 Κωνσταντινούπολη, 2013 Λονδίνο, 2015 Μαδρίτη, 2017 Κωνσταντινούπολη). Μάλιστα τις δύο τελευταίες φορές, ο Ολυμπιακός υποχρώθηκε να αντιμετωπίσει στον αγώνα τροπαίου με τις οικοδέσποινες, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσέ, οι οποίες παίζοντας… εντός έδρας, κατέκτησαν τον τίτλο το 2015 και 2017 αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι πως ο Βασίλης Σπανούλης θα ονειρευόταν να κλείσει την… τεράστια καριέρα του, με συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Euroleague, στην πατρίδα του!
Το τριήμερο 18-20 Μαϊου, λοιπόν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Euroleague για τη σεζόν 2017-18, θα αγωνίζονται για το πολυπόθητο τρόπαιο, με την ευχή των Ελλήνων φιλάθλων να βρίσκονται στην τετράδα και οι δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που ρίχνονται με πλεονέκτημα έδρας στη «μάχη των πλέι οφ» την επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα, οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι θα μάθουν και ποιες θα είναι οι δύο πόλεις που θα φιλοξενήσουν την καταληκτική φάση της Euroleague, το 2019 και το 2020. Η Αθήνα θέλει και διεκδικεί το φάιναλ φορ του 2019!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.