Στις φλόγες η Μυτιλήνη - "Πόλεμος" κατοίκων-ΜΑΤ για τους καταληψίες μετανάστες - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ - newskamatero

Breaking

Στις φλόγες η Μυτιλήνη - "Πόλεμος" κατοίκων-ΜΑΤ για τους καταληψίες μετανάστες - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ
Σκηνικό πολέμου στήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Μυτιλήνη ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους τη Λέσβου οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την Πλατεία Σαπφούς την οποία έχουν καταλάβει τις τελευταίες έξι μέρες διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.
Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου ξεχείλισε, βλέποντας τους τοπικούς άρχοντες να μην μπορούν να κάνουν κάτι και την αστυνομία να έχει δεμένα τα χέρια της.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ, αμέσως μετά την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας από στρατιωτικό άγημα σε παρακείμενο της πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών που διαδήλωναν για τους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.
Με τη λήξη της τελετής και ενώ οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, περίπου 300 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε ανάμεσα στους οργισμένους κατοίκους της Λέσβου από τη μία, και τους μετανάστες μαζί με τους αλληλέγγυους από την άλλη.
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και κροτίδες σε αστυνομικούς και μετανάστες. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, και οι κάτοικοι άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών κατά μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης.
Οι μετανάστες παρέμειναν στην πλατεία όπου όσο περνούσε η ώρα συνέρρεαν όλο και περισσότεροι καθώς και αλληλέγγυοι. Τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους πολίτες μέχρι το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης, ενώ ισχυρές δυνάμεις παρέμειναν στην πλατεία Σαπφούς για να προστατεύουν τους μετανάστες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να τερματίσουν την κατάληψη.
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.