Η μοναδική συνάντηση Μέριλιν Μονρόε και Μαρίας Κάλλας – Οι δύο ντίβες με το τραγικό τέλος μαζί (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) - newskamatero

Breaking

Η μοναδική συνάντηση Μέριλιν Μονρόε και Μαρίας Κάλλας – Οι δύο ντίβες με το τραγικό τέλος μαζί (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ηταν 19 Μαΐου του 1962 όταν φίλοι και μεγάλοι σταρ της εποχής εύχονταν στον Τζον Κένεντι ευτυχισμένα γενέθλια, σε μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στους σελέμπριτις που έδιναν το «παρών», όπως η Ελα Φιτζέραλντ, ο Τζίμι Ντουράντε,ο Χάρι Μπελαφόντε και ο Τζαν Μπένι, υπήρχαν δυο γυναίκες που ξεχώριζαν από το πλήθος: Η Μαρία Κάλλας και η Μέριλιν Μονρόε.
Η Μαρία Κάλλας ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το L’amour est un oiseau rebelle από την Κάρμεν του Μπιζέ.

 Η εμφάνισή της θα μπορούσε να είχε στιγματίσει τη βραδιά αν λίγα λεπτά αργότερα δεν ανέβαινε στη σκηνή για να τραγουδήσει μπροστά στο κοινό των 15.000 ατόμων το περίφημο Happy Birthday, Mr. President, η Μέριλιν Μονρόε.
Η αιώνια ξανθιά, με βλέμμα ηδυπαθές  και ερμηνεία αισθαντική, φορώντας ένα φόρεμα τολμηρά σέξι για την εποχή, εξώπλατο, χωρίς εσώρουχα, στο χρώμα του δέρματος με 2,500 ημιπολύτιμους λίθους ραμμένους πάνω του, να φεγγοβολά στο σκοτάδι, έκανε μια εμφάνιση -την τελευταία δική της δημόσια καθώς μετά από λίγους μήνες βρέθηκε νεκρή- που έμεινε στην ιστορία.
Και κάπως έτσι η ξανθιά σταρ με το σέξι ταμπεραμέντο επισκίασε την μελαχρινή ντίβα με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο.
Ωστόσο η συνάντηση μεταξύ των δύο γυναικών, τις οποίες η μοίρα συνέδεσε με ένα περίεργο τρόπο, είχε μόλις γίνει. Οι δυο τους δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία στο μέλλον, ωστόσο η ζωή τους θα μπλεκόταν στη συνέχεια με τέτοιο τρόπου που καμία τους εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε να φανταστεί.
Η Κάλλας 38 ετών τότε, στο απόγειο της καριέρας της, ήταν η ερωμένη του Αριστοτέλη Ωνάση. Σχεδόν δύο μήνες μετά η Μονρόε θα βρισκόταν νεκρή, 18 μήνες αργότερα ο Πρόεδρος θα δολοφονούνταν στο Ντάλας και μέσα στην επόμενη δεκαετία ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα άφηνε την Κάλλας για να παντρευτεί την χήρα του Κένεντι, Τζάκι.


Την Τζάκι Κένεντι, Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, που εκείνη τη θρυλική βραδιά στη Νέα Υόρκη απουσίαζε από το πλευρό του συζύγου της. Γνωρίζοντας ότι Κένεντι και Μονρόε ήταν εραστές, μόλις έμαθε ότι η ξανθιά ντίβα θα ανέβαινε στη σκηνή για τα γενέθλια του συζύγου της προτίμησε να μην παραστεί και να πάει με τα παιδιά της για ιππασία…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.