Αντικατάσταση των Tornado με EF-2000 Typhoon πρότεινε η Airbus στη Γερμανία - newskamatero

Breaking

Αντικατάσταση των Tornado με EF-2000 Typhoon πρότεινε η Airbus στη Γερμανία



Την πρόταση της για την αντικατάσταση των βομβαρδιστικών Tornado παρουσίασε στην Γερμανική Αεροπορία η εταιρεία Airbus Defence and Space κατά την διάρκεια της έκθεσης  ILA Berlin Air Show 2018.


Η πρόταση αφορά την αντικατάσταση των παλαιών βομβαρδιστικών Tornado που διατηρεί η Γερμανική Αεροπορία και τα οποία προτίθεται να τα αποσύρει στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, με μια έκδοση του Eurofighter.
Με την πρόταση της η Airbus φιλοδοξεί να καλύψει την επιχειρησιακή απαίτηση της Γερμανικής Αεροπορίας με το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος και τις χαμηλότερες δυνατές υποχρεώσεις υποστήριξης για τα αεροσκάφη που θα αγοραστούν.
Σύμφωνα με την Airbus Defence and Space, η επιλογή του Eurofighter είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Γερμανικής Αεροπορίας, αφού το αεροσκάφος κατασκευάζεται στην Γερμανία, υπηρετεί ήδη στην Γερμανική Αεροπορία και η νέα αγορά θα συμβάλει στην διασφάλιση της ευρωπαϊκής αυτονομίας στην αεροδιαστημική βιομηχανία.
Με την επιλογή του Eurofighter, η Γερμανική Αεροπορία αποφεύγει την αύξηση των διαφορετικών τύπων αεροσκαφών που θα χρησιμοποιεί, μειώνοντας έτσι το κόστος χρήσης του ευρωπαικού μαχητικού που ήδη χρησιμοποιεί.
Επιπρόσθετα, μια νέα παραγγελία της Γερμανίας θα βοηθούσε την Αirbus Defence and Space να αυξήσει τις πιθανότητες συνεργασίας με άλλες χώρες που πρόκειται ή ήδη έχουν σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την αγορά νέων μαχητικών όπως, το Βέλγιο, η Ελβετία και η Φινλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.